9.3.16

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα: ανακοίνωση για τραμπουκισμό ΧΑ


Ο φόβος είναι δικός τους!

Την Δευτέρα 29 Φλεβάρη, στο τέλος της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, ομάδα χρυσαυγιτών προπηλάκισε τον περιφερειακό σύμβουλο της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία» Στάθη Ντούρο, καθώς και μέλη της ίδιας παράταξης που βρίσκονταν στη συνεδρίαση, αλλά και μέλος της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Λάρισας που βιντεοσκοπούσε τους τραμπούκους της ΧΑ.

Η προκλητική αυτή ενέργεια έρχεται για μια ακόμα φορά να επιβεβαιώσει ότι η ΧΑ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια τραμπουκική οργάνωση που στηρίζει την δημόσια παρουσία της στη βία. Βία η οποία γίνεται όλο και περισσότερο ξεκάθαρο ότι είναι το μόνο μέσο που διαθέτει, ειδικά όταν σε πρωτόγνωρες και οικονομικά δύσκολες συνθήκες τα αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας στο προσφυγικό ζήτημα κινούνται σε τελείως αντιδιαμετρική κατεύθυνση από την αυτήν του μίσους, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας που διακηρύττει -ματαίως από ότι αποδεικνύεται- η εγκληματική αυτή οργάνωση.

Είναι προφανές ότι οι ενέργειες αυτές δεν φοβίζουν τον κόσμο του αγώνα, τον κόσμο της αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες. Αντίθετα, αυτοί που ανησυχούν για την απόρριψη της ρητορείας τους, αυτοί που τελικά φοβούνται την ίδια την κοινωνία και ιδιαίτερα τα πιο μαχητικά, αντικαπιταλιστικά, ριζοσπαστικά κομμάτια της, είναι αυτοί που επιστρατεύουν τη βία για να αποκρύψουν ακριβώς τον δικό τους φόβο.

Βόλος, 8/3/2016

8.3.16

Δελτίο τύπου Βιβλιοπαρουσίαση & προβολή video


Στη σημερινή συγκυρία, όπου τα ευρωπαϊκά κράτη υψώνουν το ένα μετά το άλλο τείχη και φράχτες για να σταματήσουν το δρόμο της ελπίδας των προσφύγων, ένα άλλο τείχος που από το 2002 έχει αρχίσει να υψώνει το Ισραήλ, συνολικού μήκους περίπου 700 χλμ, εγκλωβίζει ακόμα περισσότερο τους Παλαιστινίους, δυσχεραίνει την κινητικότητά τους, την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης, στις πηγές διαβίωσης και σε όλες τις βασικές ανάγκες τις οποίες η 4η Σύμβαση της Γενεύης προστατεύει και διασφαλίζει.

Τη Παρασκευή 11 Μάρτη, ώρα 8.00μμ, στο Χώρο Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών (Ιωλκού 33) θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος» των Εκδόσεων των Συναδέλφων.Θα πραγματοποιηθεί επίσης προβολή σχετικού video, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τη δράση της ισραηλινής συλλογικότητας «Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος» που εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στον παλαιστινιακό αγώνα.

Πόσο εύκολο είναι να μεγαλώνεις σε ένα εθνικιστικό περιβάλλον, να μαθαίνεις αριθμητική στο σχολείο μετρώντας τανκς αντί για μήλα και η μπάλα σου να πέφτει συνέχεια σε πόδια στρατιωτών που φυλάνε κάθε γωνιά στο όνομα της «ασφάλειας» και να θέλεις να απαλλαγείς από τα «σιωνιστικά γυαλιά» που –στις πλείστες των περιπτώσεων– σου έχουν φορέσει από την ημέρα που γεννήθηκες στο Ισραήλ; Και τι θα συμβεί αν μια μέρα η συνείδησή σου ξυπνήσει και καταλάβεις το νόημα του σιωνισμού και της κατοχής; Αν μια μέρα σπάσεις τα τείχη του φόβου, του ρατσισμού, του εθνικισμού που για χρόνια χτίζουν μέσα στο κεφάλι σου; Αν αρνηθείς να υπηρετήσεις στον στρατό για να μη γίνεις συνένοχος στο έγκλημα; Και αν τελικά αποφασίσεις ότι η ελευθερία δεν μπορεί να είναι προνόμιο των λίγων «εκλεκτών» και σταθείς στο πλευρό των καταπιεσμένων;

Αυτοί είναι οι Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος: μία από τις πιο γενναίες και αφοσιωμένες ομάδες που δουλεύουν ενάντια στην κατοχή. Πηγαίνουν εκεί που άλλοι Ισραηλινοί φοβούνται να πάνε, βάζουν τους εαυτούς τους τακτικά σε σωματικό και συναισθηματικό κίνδυνο, και οικοδομούν ένα εντελώς νέο επίπεδο συμμαχιών με τους Παλαιστίνιους που αγωνίζονται για δικαιοσύνη.
1 ευρώ από κάθε αντίτυπο που πωλείται, θα δίνεται στο ταμείο δικαστικών εξόδων των Αναρχικών Ενάντια στο Τείχος.
   Βόλος, 8/3/2016


Δελτίο τύπου – Καταγγελία

Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, μεταναστών και εν δυνάμει κάθε εργαζόμενου αγωνιστή συνεχίζουν να χτυπούν.

Με τη λήξη του περιφερειακού συμβουλίου της 29ης Φεβρουαρίου, ομάδα 15 περίπου μελών της Χρυσής Αυγής, που βρισκόταν από την αρχή της συνεδρίασης εντός της αίθουσας του συμβουλίου, προπηλάκισαν και επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν με απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας τον περιφερειακό σύμβουλο της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία Ντούρο Στάθη, καθώς και μέλη της παράταξης που βρίσκονταν στη συνεδρίαση.

Η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου καταγγέλλει την φασιστική επίθεση εναντίον της Αριστερής Παρέμβασης και του Στάθη Ντούρου, από τους οπαδούς των ναζιστών που έδρασαν καθ’ υπόδειξη των περιφερειακών συμβούλων της Χρυσής Αυγής, Π. Ηλιόπουλου και Α. Καλούτσα.

Μία επίθεση που θέλει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης σε κάθε αγωνιστή, αντιφασίστα, αριστερό, εργαζόμενο.

Το δικό μας ξεκάθαρο μήνυμα είναι ο καθημερινός αγώνας για την ανατροπή μιας χρεοκοπημένης κυβέρνησης, πολιτικού υπερασπιστή ενός συστήματος που απειλεί να μας θάψει στα συντρίμμια του και που εκτρέφει το φασισμό.

Ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, διώξεων, καταστολής των αγώνων του εργατικού κινήματος και κάθε κοινωνικού αγώνα, ενώ την ίδια στιγμή υποθάλπει τους φασίστες αγνοώντας την παρουσία τους.

Ο αγώνας για μια άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ενάντια σε όλους εκείνους που καταστρέφουν τη ζωή μας.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

3.3.16

Κοπή πίτας, ψησιματική & συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων & ειδών 1ης ανάγκης

Οπαδικο τσικνισμα στο Στεκι της Λιμπερτα με τσικνοπιτα μπυρες και μουσικη. 3/3 - 18:00

Παραλληλα με το τσικνισμα την Πεμπτη 3/3 και την προβολη του ντοκυμαντερ την Κυριακη 6/3 μαζευουμε ρουχα και τροφιμα για τους προσφυγες και μεταναστες στο στεκι της Λιμπερτα


Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία για την επιχείρηση προπηλακισμού και τρομοκράτησης μελών της απο ομάδα της Χρυσής Αυγής


Δελτίο τύπου

Χρυσαυγήτες επιχειρούν να τρομοκρατήσουν…
 αυτό που φοβούνται

Με τη λήξη του περιφερειακού συμβουλίου της 29ης Φεβρουαρίου, ομάδα 15 περίπου μελών της Χρυσής Αυγής, που βρισκόταν από την αρχή της συνεδρίασης εντός της αίθουσας του συμβουλίου, προπηλάκισαν και επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν με απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας τον περιφερειακό σύμβουλο της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία Ντούρο Στάθη, καθώς και μέλη της παράταξης που βρίσκονταν στη συνεδρίαση. Το σύνθημα είχε δοθεί πολύ ώρα πριν, όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του περιφερειακού συμβουλίου για το μεταναστευτικό, η εν λόγω ομάδα, με το σιγοντάρισμα τόσο των περιφερειακών συμβούλων της Χρυσής Αυγής, όσο και μερίδας συμβούλων της ΝΔ και του κ. Αγοραστού, επιχείρησαν να παρέμβουν προκλητικά σε τοποθετήσεις συμβούλων που διαφοροποιούνταν από την κυρίαρχη αφήγηση. 
Είναι εμφανές λοιπόν πως η επιχείρηση εκφοβισμού εναντίον της Αριστερής Παρέμβασης, όχι απλά οργανώθηκε και εκτελέστηκε καθ’ υπόδειξη των περιφερειακών συμβούλων της Χρυσής Αυγής, Π. Ηλιόπουλου και Α. Καλούτσα, αλλά έφερε και την κάλυψη μερίδας του ίδιου του περιφερειακού συμβουλίου.
Οι απειλές ότι «θα μας λιώσουν», «θα μας σβήσουν», να «μην τολμήσουμε να μιλήσουμε» ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έπιασαν ούτε θα πιάσουν τόπο!

Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν για να κρύψουν το δικό τους φόβο. Ένας φόβος που πηγάζει από το ίδιο το ταξικό αντανακλαστικό της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, ο οποίος με κάθε μέσο και τρόπο, στέκεται αλληλέγγυος στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ακυρώνοντας στην πράξη κάθε σχέδιο διάδοσης του ρατσιστικού και φασιστικού δηλητήριου και δημιουργώντας το έδαφος υπεράσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών κάθε ανθρώπου, απ΄ όπου και αν κατάγεται. Τρομάζουν μπροστά στην κατάρρευση των κηρυγμάτων μίσους που εξαπολύουν, αλλά κυρίως στη δυνατότητα που γεννάται, ντόπιοι και ξένοι εργαζόμενοι να δώσουν ένα αποφασιστικό χτύπημα τόσο στην ιμπεριαλιστική πολεμική μηχανή, όσο και στη μηχανή του διαρκούς κοινωνικού πολέμου που βιώνουμε μέσα σε κάθε καπιταλιστική μητρόπολη. Μα πάνω απ΄ όλα βάζουν στο στόχαστρο την αντικαπιταλιστική αριστερά ως εκείνη τη δύναμη που μπορεί να ενώσει το υποκείμενο της εκμετάλλευσης για να καταργήσει την κοινωνία της εκμετάλλευσης.     

Η Χρυσή Αυγή επιλέγει να στοχοποιήσει την αντικαπιταλιστική αριστερά σε μια περίοδο που η κοινωνική αναμέτρηση, η πάλη για να ζήσουμε αλλιώς σε έναν κόσμο που κυριαρχεί ο μονόδρομος της κοινωνικής καταστροφής οξύνεται. Σε μια περίοδο που κρίνεται η μάχη για το ασφαλιστικό, η μνημονική συνέχεια και σταθερότητα και η δυνατότητα του κεφαλαίου να φτιάξει στρατόπεδα απλήρωτης εργασίας από ντόπιους και ξένους εργάτες. Μας στοχοποιεί ως βασικό ανάχωμα στα σχέδια του κεφαλαίου και ως την πνοή της επανεξόρμησης των νικηφόρων αγώνων της κοινωνικής πλειοψηφίας. Για να είμαστε στο στόχαστρο των πιο επιθετικών εκφραστών του κεφαλαίου κάποιον ενοχλούμε. Κάτι κάνουμε καλά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Καλούμε ταυτόχρονα όλες τις περιφερειακές παρατάξεις, το περιφερειακό συμβούλιο, καθώς και κάθε κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα να πάρει θέσει ενάντια στις εν λόγω μεθοδεύσεις της Χρυσής Αυγής. Καλούμε κάθε έκφραση του λαϊκού κινήματος να συμβάλει στην απομόνωση των φασιστών και στη συνολική ήττα των εκφραστών της αστικής πολιτικής.
      

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή