26.4.16

Δελτίο τύπου

Κάλεσμα σε μικροφωνική συγκέντρωση - παρέμβαση
Πέμπτη 28 Απρίλη – 16:30, πλ. Πανεπιστημίου

Ομάδα αλληλέγγυων, μέλη της Πρωτοβουλίας "με τους μετανάστες είμαστε μαζί" βρεθήκαμε την Κυριακή έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης «Μόζας» (4οχλμ Βόλου – Λάρισας), όπου και καλέσαμε μετανάστες για να συνομιλήσουμε έξω από την πύλη του στρατοπέδου. Ενημερωτικά, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης «ΜΟΖΑΣ» όπως και σε όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών του ελλαδικού χώρου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η είσοδος για αλληλέγγυους που δεν είναι πιστοποιημένες ΜΚΟ, κόμματα, κυβερνητικοί και κρατικοί φορείς, κλπ  Όπως μας δήλωσαν οι ίδιοι/ες οι μετανάστες/στριες, σ’ αυτό το διάστημα λειτουργίας του στρατοπέδου, τους έχουν επισκεφτεί πολλές ομάδες, κόμματα, οργανώσεις κλπ με κείμενα και υποσχέσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η πρόταση των αλληλέγγυων της Πρωτοβουλίας, η οποία βρήκε σύμφωνους και τους/τις μετανάστες/στριες, ήταν το κάλεσμα σε μικροφωνική συγκέντρωση - παρέμβαση για την Πέμπτη 28 Απρίλη στις 16:30’ στην πλ. Πανεπιστημίου στο Βόλο, όπου θα έρθουν οι ίδιοι/ες να μας μιλήσουν για το πως βιώνουν το καθεστώς εξαίρεσης μεταναστών στον ελλαδικό χώρο, να καταγράψουν και να δημοσιοποιήσουν τις ανάγκες τους και τις σκέψεις τους.

Καλούμε όλους/ες όσους/ες αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη στους κολασμένους αυτού του κόσμου, όχι σαν μια γενική φιλανθρωπία δωρεάς ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά κυρίως σαν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Καλούμε όλους/ες που δεν εθελοτυφλούν αλλά αναγνωρίζουν και καταγγέλλουν ανοιχτά το ρατσιστικό καθεστώς εξαίρεσης που υφάνθηκε και υφαίνεται από τις αριστερο-ακροδεξιές κυβερνήσεις των μνημονίων, της λιτότητας και της καταστολής, τις κυβερνήσεις του ανθρωποκτόνου φράχτη στον Έβρο και των εκατοντάδων πνιγμών μεταναστών στο Αιγαίο, να πλαισιώσουν και να στηρίξουν την μικροφωνική συγκέντρωση-παρέμβαση της Πρωτοβουλίας «με τους μετανάστες είμαστε μαζί». Σας καλούμε να στηρίξετε αυτή την παρουσία των μεταναστών ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, για να σπάσουμε την επιδιωκόμενη απομόνωση και περιθωριοποίησή τους. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, «ντόπιοι» και «ξένοι» να κάνουμε πράξη το σύνθημα : οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ.      
Μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες πολιτικής και ταξικής αλληλεγγύης στους μετανάστες παλεύουμε
         Για την ελευθερία τους.  Για την καταστροφή των δεκάδων στρατοπέδων συγκέντρωσης που κράτος και κεφάλαιο σπέρνουν στην ελλαδική επικράτεια.
         Ενάντια στην απέλασή τους.
         Για την κοινωνική τους ένταξη. Θέλουμε μετανάστες ΜΕΣΑ στις πόλεις μας, ΜΕΣΑ στις γειτονιές μας και όχι περιθωριοποιημένους/ες και απομονωμένους/ες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μακριά από τις πόλεις μας.
         Ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία που καλλιεργεί έντεχνα το σύστημα κυριαρχίας μέσω των καθεστωτικών ΜΜΕ, προπαγανδίζοντας με τρομολαγνικά σενάρια την στοχοποίησή τους, προκειμένου να νομιμοποιηθεί κοινωνικά η σχεδιαζόμενη απέλασή τους .
         Ενάντια στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική καταπίεση και εκμετάλλευσή τους ως η νέα χαμηλότερη «κάστα» της ταξικής διαστρωμάτωσης.
         Για να τους/τις προστατέψουμε  απέναντι σε ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Για να μην δώσουμε χώρο σε φασίστες, μαφιόζους και παρακρατικούς να σκορπίζουν το δηλητήριο της προπαγάνδας τους.
Πρωτοβουλία "με τους μετανάστες είμαστε μαζί"
Υ.Γ. Στην μικροφωνική συγκέντρωση – παρέμβαση, δεν θα γίνει αποδεκτή η προπαγάνδιση  μέσω έντυπου υλικού, πανό, σημαίας κλπ οποιασδήποτε πολιτικής οργάνωσης ή συλλογικότητας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και όχι το κόλπο μας.