11.12.15

Aντιπολεμική – αντικυβερνητική κινητοποίηση έξω από το στρατόπεδο Γεωργούλα την Παρασκευή 11/12 στις 14:30



Δελτίο Τύπου
Η νεολαία δεν πολέμα για την ολιγαρχία


Το χτύπημα του ISIS στο Παρίσι αποτέλεσε την επίσημη έναρξη μιας εκστρατείας που έχει αρχίσει από καιρό. Ουσιαστικά αποτέλεσε την «ευρωπαϊκή 11η Σεπτέμβρη», το σύνθημα για ένα γενικευμένο πόλεμο σε ότι θεωρείται για τον καπιταλισμό «ασύμμετρη απειλή».


Έτσι μετά από καιρό ή πολεμική μηχανή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν δουλεύει μόνο και κυρίως για την επικράτηση στο πεδίο τον ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών, που οξύνονται στο έδαφος της κρίσης, αλλά για την αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού», που άλλοτε παίρνει τη μορφή των εργατικών διεκδικήσεων ενάντια στην εργοδοσία και τους εθνικούς και υπερεθνικούς μηχανισμούς στήριξης της και άλλοτε τη μορφή των εξαθλιωμένων μεταναστών που παλεύουν για τη ζωή τους. 


Η ιεράρχηση αυτού του στόχου και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν κρύβεται εξάλλου εύκολα. Τα τελευταία γεγονότα στην Ειδομένη με την κατασταλτική επιχείρηση της αστυνομίας εναντίων των μεταναστών, οι ασκήσεις ανακατάληψης εργοστασίων στην Κοζάνη από το στρατό, αλλά και η άσκηση «Περμενίων» που για πρώτη φορά είχε ως σενάριο της την αντιμετώπιση εξέγερσης αποτελούν την πιο ξεκάθαρη επιβεβαίωση πως ο πόλεμος για τον οποίο ετοιμάζονται δεν αφορά την αντιπαράθεση μεταξύ κάποιων κρατών, αλλά την αντιπαράθεση του κεφαλαίου ενάντια στον κόσμο της εργασίας ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής και θρησκείας. 

Η κυβέρνηση έχοντας κάνει την επιλογή να κλιμακώσει την αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της, επιλέγει να ενισχύσει και τον επιθετικό και ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της. Οι στρατιωτικές και οικονομικές συμφωνίες με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, αλλά και η κοινή αντιμετώπιση των μεταναστών με την Τουρκία σε στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, αποδεικνύουν πως ο ρόλος που επιδιώκει να παίξει και ο ελληνικός καπιταλισμός τόσο στη διαχείριση του εργατικού δυναμικού με όρους έντασης της εκμετάλλευσης, όσο και στο επίπεδο επέκτασης σε νέες αγορές και πόρους, θα είναι ρόλος πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου. Ρόλος που προϋποθέτει το τσάκισμα κάθε αντίστασης στο εσωτερικό.

Είναι εμφανές πως η δυνατότητα του λαού να διεκδικήσει μια αξιοβίωτη ζωή περνάει και μέσα από την ακύρωση των πολεμικών σχεδίων. Η μεγάλη ταξική αναμέτρηση που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια μπορεί και πρέπει να ενοποιήσει τους κολασμένους αυτού του τόπου, όχι με βάση την εθνική καταγωγή, αλλά με βάση το κοινό ταξικό συμφέρον. Η νεολαία δεν έχει καμία δουλειά να γίνει αναλώσιμη ύλη στα κανόνια του πλούτου. Δε θα πολεμήσουμε για την ολιγαρχία. Ο δικός μας πόλεμος είναι αντικαπιταλιστικός, ενάντια στους σφετεριστές του πλούτου.


Καλούμε το λαό του Βόλου στην αντιπολεμική – αντικυβερνητική κινητοποίηση έξω από το στρατόπεδο Γεωργούλα την Παρασκευή 11/12 στις 14:30

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας
10/12/2015