30.10.14

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΤΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο Βόλου.

ενάντια στην υποτιθέμενη "αξιολόγηση με ποσοστώσεις", που θα οδηγήσει έναν αριθμό εργαζομένων στην απόλυση και στην ανεργία
ενάντια στην αυταρχική, τρομοκρατική και προκλητικά αντεργατική συμπεριφορά της νέας δημοτικής αρχής του Μπέου, που εκφράζει τη "νέα" πολιτική που θα εφαρμόσει στο Δήμο. Την "ενός ανδρός αρχή"! Γι αυτό χρησιμοποιεί φράσεις όπως, "είστε όλοι κοπρίτες και θα σας διώξω με τις κλωτσιές", χειροδικία Δημοτικού Συμβούλου (μέλους της παράταξής του) κατά εργαζόμενου στο Δήμο, ενέργειες φίμωσης των εργαζομένων, αφού δεν τους επιτρέπει να βάλουν τα ζητήματά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει θέση.
Τα συνθήματα των εργαζομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο, "ο δήμος ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό" και "η τρομοκρατία δεν θα περάσει, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτό ακριβώς που προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή του Μπέου, πιστή (αλλά ανεξάρτητη!) στις επιταγές της συγκυβέρνησης της χρεοκοπίας.

Πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, τρομοκράτηση των εργαζόμενων και πολιτική που θα βασίζεται στο "αποφασίζουμε και διατάσσουμε". Εξάλλου ο ίδιος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι "είμαστε επιχειρηματίες και έτσι θα πολιτευθούμε στο Βόλο"

Έχουμε νιώσει βαθιά στο πετσί μας την πολιτική των επιχειρηματιών σε βάρος μας, με την εξαθλίωση, τη φτώχεια, την ανεργία, την απώλεια της αξιοπρέπειάς μας, τελικά με το σβήσιμο της ίδιας της ύπαρξής μας.
Θα τους αφήσουμε; Η αυτοί η εμείς.

Να συντριβεί η πολιτική της δεξιάς και της ακροδεξιάς στο Δήμο Βόλου

Η λαϊκή κατακραυγή για τη πολιτική της κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων ανάγκασε τα δυο κυβερνητικά κόμματα να κατέβουν στο στίβο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών με το μανδύα του «ανεξάρτητου» υποψήφιου. Στην πόλη μας η πολιτική της δεξιάς, ακροδεξιάς και των φασιστών κρύφτηκε πίσω από τον manager Μπέο που θα μετέτρεπε τη πόλη των ανέργων σε Μονακό.

Όποιος δεν έλκεται από το φτηνό ποδοσφαιρικό λαϊκισμό και τη δημαγωγία που μας την έχουν προσφέρει ήδη απλόχερα οι κυβερνώντες, όποιος δεν εξαπατήθηκε από τα μασκαρέματα τους και όποιος δεν τυφλώθηκε από την οργή, εύκολα διαπίστωνε από νωρίς ποια θα ήταν η γραμμή της νέας δημοτικής πλειοψηφίας.
Δεν πέρασε πολύς καιρός για να διαπιστώσουμε ότι ο πρώτος εχθρός ήταν οι εργαζόμενοι, σήμα κατατεθέν όσων μας έχουν καταστρέψει τη ζωή. Η δημοτική πλειοψηφία δεν περιορίστηκε στο πρόγραμμά της αλλά στράφηκε εχθρικά εναντίον των εργαζομένων με προσωπικές φραστικές επιθέσεις μέχρι και χειροδικίες. Στο στόχαστρο μπήκαν τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων γιατί προφανώς στην εποχή που ζούμε…. δεν χρειάζονται συνδικάτα και οργανώσεις της εργατικής τάξης όπως έλεγε και ο Μουσολίνι ήδη από το 1923. Οι φοιτητές που προσήλθαν στο δημαρχείο για να καταθέσουν τα αιτήματά τους θεωρήθηκαν ύποπτοι και το δημαρχείο, όπως και επί Σκοτινιώτη, γέμισε δυνάμεις της αστυνομίας και η δημοτική αίθουσα ανθρώπους της ασφάλειας. Από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ άρχισαν οι κορώνες εναντίον των κατοίκων που αγωνίζονται για να παραμείνουν οι υδάτινοι πόροι ελεύθεροι για όλο το λαό και να μην ιδιωτικοποιηθούν όπως τόσα κοινωνικά αγαθά.
Σα να μην έφταναν όλα αυτά εμφανίστηκε και ένας άξιος συνεργάτης του δημάρχου: ο μπόγιας για να προστατέψει τους ανθρώπους εξοντώνοντας τα ζώα. Όχι άδικα ο λαός μας λέει «δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι».

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αντιμετωπίσουν μόνο τον Μπέο και τη φουσκωτή παρέα του αλλά να ξεσκεπάσουν και όλους εκείνους που με δεξιοτεχνία στρέφουν τον επιτυχημένο επιχειρηματία του Βόλου εναντίον όλων μας, μένοντας οι ίδιοι στο απυρόβλητο για να είναι ζωντανοί πολιτικά την επόμενη μέρα. Όχι τυχαία, μέσα στον ορυμαγδό των γεγονότων, ο δήμαρχος μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου φρόντισαν να φωτογραφηθούν σε πόζα αγάπης με την βουλευτίνα των ΑΝΕΛ Χρυσοβελώνη. Αναμφίβολα για τα πιο σημαντικά ζητήματα ζητιέται η γνώμη και άλλων τοπικών κυβερνόντων βουλευτών που στήριξαν φανερά ή μυστικά τη παράταξη Μπέου-Μουλά.

Ενώ ο δήμαρχος και οι φαρισαίοι του σκύβουν το κεφάλι στην εξουσία, στοχοποιούν όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο τους εργαζόμενους των ΟΤΑ. Η απάντηση πρέπει να είναι συλλογική, μαζική, αγωνιστική και άμεση.

Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ πρέπει να απαντήσουν άμεσα σε κάθε νέα απειλή με κήρυξη στάσεων εργασίας ανά τμήμα και χώρο δουλειάς. Πρέπει άμεσα να αναληφθεί η πρωτοβουλία για πανβολιώτικη απεργιακή κινητοποίηση για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας όλων των εργαζομένων.
Οφείλουμε να παλέψουμε, στην ήδη προκηρυγμένη απεργία των ΑΔΕΔΥ/ΓΣΕΕ στις 27/11/2014, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο και να πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο.
Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ ενάντια στη δεξιά, ακροδεξιά και τους φασίστες.
29/10/2014
Πρωτοβουλία για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ (Μαγνησίας)

29.10.14

"Διαγραφή του χρέους", 26/10 Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ.Νεκταρίου

Πυρήνα της εκδήλωσης αποτέλεσε το κομβικό ζήτημα του χρέους τόσο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, που συνδέεται άρρηκτα με το ζήτημα της εξουσίας.


Για να γίνει κατανοητό το χρέος ως έννοια τοποθετήθηκε, από τον εισηγητή Γ.Αγγέλη, στις διαστάσεις της παγκόσμιας οικονομίας και κρίσης. Βρίσκεται πλάι πλάι στις έννοιες της ύφεσης και του αποπληθωρισμού. Κάθε οικονομικό μέτρο - τακτική διαχείρισής τους ( δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, χρηματοδότηση ανάπτυξης με έξοδο στις αγορές, μνημόνια ) που εφαρμόστηκε μέσα στα όρια της αστικής δημοκρατικής νομιμότητας, από κυβερνήσεις και τράπεζες, από το 2008 μέχρι σήμερα και από τις ΗΠΑ και την ΕΕ μέχρι την Ιαπωνία, απέτυχε πλήρως, οδηγώντας την εργατική τάξη σε κοινωνικό αποκλεισμό, απόγνωση και εξόντωση, γιατί η οικονομία δεν έχει από που να χρηματοδοτηθεί, αφού δεν υπάρχουν σήμερα κεφάλαια για επένδυση στην παραγωγή!

Τα τελευταία οχυρά - όπλα στα οποία καταφεύγει το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα και το προσωπικό του είναι ο πόλεμος και ο φασισμός με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ουκρανία, όπου το όνειρο επανάκτησης των αγορών έληξε με την επιβολή ενός εφιάλτη. Η επιβαλλόμενη αντεπανάσταση όμως έρχεται αντιμέτωπη με την οργάνωση και απάντηση της εργατικής τάξης με επανάσταση.
Οι ερωτήσεις και η συζήτηση που ακολούθησε έβαλαν στο επίκεντρο όλους τους παρευρισκόμενους, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους ως υποκείμενα της ίδιας μας της ιστορίας και όχι ως αντικείμενα εκμετάλλευσης.

Το ερώτημα, ποιος και πώς διαπραγματεύεται το χρέος, ανατράπηκε και αντικαταστάθηκε με το ερώτημα, βιωσιμότητα του χρέους η βιωσιμότητα του καπιταλιστικού συστήματος και τελικά με το ποιος κυβερνάει και ποιος έχει την εξουσία. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο ούτε διαπραγματεύσιμο, αλλά διαγράφεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, το σύνολο της εργατικής τάξης.

25.10.14

ΔΕΚΑΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΡΤ – ΣΗΜΕΡΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΝΕΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Στις 10 Ιουνίου 2013, η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) επέβαλε τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ και όλων των ραδιοφωνικών σταθμών. Η κατάφωρη φίμωση είχε σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων των ιδιωτών μεγαλοκαναλαρχών στη Ραδιοφωνία και τη Τηλεόραση, μιας βιομηχανίας κατασκευής υπηκόων με ειδίκευση στη συνειδητή παραπλάνηση του λαού που υποφέρει. Παράλληλα είχε το πρόσθετο σκοπό να παρουσιάσει τα «επιτεύγματα» της συγκυβέρνησης, την «αποφασιστηκότητα» προς τους δανειστές και το χρηματιστικό κεφάλαιο. Τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς αντίθετα. Η συγκυβέρνηση κουρελιάστηκε, η ΔΗΜΑΡ εξαφανίστηκε, το κραταιό ΠΑΣΟΚ μπήκε στο μουσείο της ιστορίας και η ΝΔ ψάχνει τη Νέα Ελλάδα.


Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή για να μην πέσει κι άλλο μαύρο στη ζωή μας ενώ συγχρόνως στάθηκαν όχι μόνο φύλακες του πολύτιμου αρχείου του σταθμού αλλά και θεματοφύλακες της ιστορίας και λειτουργίας του. Συνεχίζουν με διαδικασίες αυτοδιαχείρισης να κρατούν το ραδιόφωνο ανοιχτό στην τοπική κοινωνία κι έτσι η ΕΡΑ Βόλου αντί να κλείσει, άνοιξε τα μικρόφωνά της στην αγωνιζόμενη κοινωνία.Μετά από δεκάξι μήνες εργατικού αγώνα, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Βόλου έχουν πετύχει:

24.10.14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με δημοσιεύματα τα οποία αναρτήθηκαν σήμερα στον ηλεκτρονικό τύπο και αφορούν συμβάν στη Γραμματεία της Διεύθυνσης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βόλου, η ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ διαχωρίζει πλήρως τη θέση της από "ανώνυμους" συνδικαλιστές που διαρρέουν ανεύθυνα στον τύπο ανυπόστατες πληροφορίες δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις.

24/10/2014
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
εργαζομένων ΙΚΑ Μαγνησίας

23.10.14

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση οργανώνει η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς του Αγ. Νεκταρίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ


ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Με το Γιάννη Αγγέλη – Δημοσιογράφο 

Κυριακή 26/10, 5.30μμ
Στο χώρο της 
 Λαϊκής Συνέλευσης Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου
Κτίριο 9α, εργατικές πολυκατοικίες, πίσω από την εφορία της Ν. Ιωνίας


22.10.14

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το τελευταίο διάστημα ξεδιπλώνεται νέα επίθεση της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών απέναντι στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων (ΕΑΣ).
Την Πέμπτη 23/10 στην Αθήνα, δικάζεται ο αγωνιστής Ν. Αργυρίου μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης στρατευμένων (ΕΑΣ) και του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος. Δικάζεται μετά από μήνυση του διοικητή του 586ΤΠ/ Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, Δ.Βούτση, για συκοφαντική δυσφήμηση, έπειτα από καταγγελίες που αναδείχτηκαν στο μπλογκ της επιτροπής. 
Μήνυση που αφορά τη δημοσιοποίηση από την ΕΑΣ γράμματος φαντάρων για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στην μονάδα του.

Αλήθεια, πώς συνδέονται συνηθισμένες αναφορές σε πραγματικά περιστατικά (που αναφέρονται στη μονάδα ευθύνης και όχι στο συγκεκριμένο αξιωματικό) με την καριέρα ενός στελέχους του ΕΣ, που λογοδοτεί αποκλειστικά στην ιεραρχία; Αυτή η επίθεση, επιτελικά σχεδιασμένη από το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ, δεν είναι παρά μια επιχείρηση λογοκρισίας, δίωξη πολιτικών φρονημάτων που θυμίζει άλλες εποχές, με σκοπό να τρομοκρατηθεί το πιο ζωντανό κομμάτι του φιλειρηνικού-αντιπολεμικού κινήματος.

Η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου συμπαραστέκεται και καταγγέλλει τη δίωξη του Ν. Αργυρίου και της ΕΑΣ, που με τους αγώνες τουςφαίνεται ότι ενοχλούν τους κρατούντες, όσους θέλουν ένα στρατό «ετοιμοπόλεμο» κι επιθετικό, ενάντια σε εξωτερικό και εσωτερικό εχθρό, την κοινωνία στρατιωτικοποιημένη, τη νεολαία υποταγμένη στο μιλιταρισμό, τον εθνικισμό, και το ρατσισμό.

Όσοι είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση της ανεργίας, της καταστολής, των μνημονίων και της κρίσης, δεν ανέχονται άλλες φωνές, άλλη δράση.

Θεωρούμε ότι αυτή η δίωξη έχει ξεκάθαρο στόχο τη στρατευμένη νεολαία αλλά και τη νεολαία, συνολικά. Με σαφή στόχο, αυτή η νεολαία να υποταχθεί και να «πειθαρχήσει» στη φτώχεια, την ανεργία, το φόβο, τον παραλογισμό της αυθαιρεσίας και την εκδικητικότητα των ταγών μιας στρατιωτικοποιημένης κοινωνίας.


Αυτή η δίωξη δεν πρέπει, και δεν πρόκειται, να περάσει.Κάτω τα χέρια από τον Σπάρτακο και την Επιτροπή Aλληλεγγύης Στρατευμένων.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ


15.10.14

Εκδήλωση-συζήτηση "Τέσσερα χρόνια αγώνες ενάντια στα διόδια"

Όπως είχαμε δεσμευτεί με την ανοικτή επιστολή που δημοσιεύσαμε στις 25/9/14 ///ergatis.wordpress.com και είχε συνυπογραφεί από πολλούς συναγωνιστές, είχαμε δεσμευτεί για μια εκδήλωση για τον αγώνα που έδωσαν χιλιάδες άνθρωποι κατά των διοδίων.

Όλα τα ζητήματα που είχαν τεθεί, παραμένουν ανοικτά και ο αγώνας εναντίον των διοδίων και της εκχώρησης των κοινωνικών αγαθών σε ιδιώτες συνεχίζεται.
Να είμαστε όλοι/ες εκεί.


Εκδήλωση-συζήτηση
"Τέσσερα χρόνια αγώνες ενάντια στα διόδια"

Κυριακή 19/11, 11πμ, καφετέρια SECRET, πλατεία του Στεφανοβίκειου

Ομιλητές: αγωνιστές κατά των διοδίων

Ξηρομερίτης Αντρέας (Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου)
Χατζηγιάννης Γιάννης (Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα)
Νομικός του κινήματος κατά των διοδίων


11.10.14

Αντιδρούν στην κλήτευση του Στ. Μολόχα αριστερά κόμματα – συλλογικότητες

Την αναγκαιότητα δημιουργία ενός μετώπου που θα προσφέρει νομική και πολιτική κάλυψη σε φαινόμενα κλήτευσης αγωνιστών από την Αστυνομία, όπως συνέβη και με την περίπτωση του μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Στέφανου Μολόχα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, επισήμαναν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, και αριστερών εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και συλλογικοτήτων, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.


Ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Στάθης Ντούρος, η Ηλέκτρα Προσήλια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Χατζηγιάννης του ΕΕΚ και ο Ανδρέας Ξηρομερίτης της Λαϊκής Συνέλευσης Αγ, Νεκταρίου, χαρακτήρισαν την κλήτευση του Στέφανου Μολόχα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, για να καταθέσει για τις βόμβες μολότοφ που έριξαν άγνωστοι στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, πριν από 10 μήνες, παράτυπη, αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει εισαγγελική παραγγελία, ούτε έχει τηρηθεί ο νόμος.
Οι συνήγοροι του μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέθεσαν εξώδικο κατά της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Βόλου χθες, καθώς κλήθηκε ξανά για κατάθεση στις 19 Οκτωβρίου και προχθές.

Ο Στάθης Ντούρος έκανε λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος η οποία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. «Δεν αφορά μόνο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά έναν κλοιό που έχει δημιουργηθεί ενάντια στο κίνημα. Είναι ένα ζήτημα που αφορά όσους αγωνίζονται», τόνισε, έκανε λόγο και για άλλες περιπτώσεις και τόνισε ότι θα θέσει το θέμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη.

Το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Ηλέκτρα Προσήλια, κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις που στοχοποιούν αγωνιστές, έκανε λόγο για τακτικές εκφοβισμού. «Η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου πρέπει να καταδικαστούν», τόνισε.
Το μέλος του ΕΕΚ Γιάννης Χατζηγιάννης, δήλωσε ότι «η αναζήτηση μαρτύρων στους κόλπους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με άρση όπως δηλώθηκε από την αστυνομία του τηλεφωνικού απορρήτου, δε μας εκπλήσσει». Κάλεσε τις πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς, αναρχικές ομάδες, συλλογικότητες και την εργατική τάξη να βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνιση και κοινή δράση.
Με τη σειρά του το μέλος της Λαϊκής Συνέλευσης Αγ. Νεκταρίου Ανδρ. Ξηρομερίτης, εξέφρασε την συμπαράστασή του προς τον Στ. Μολόχα και πρόσθεσε ότι και η Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νικολάου έχει δεχθεί στο πετσί της τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία της Αστυνομίας για διάφορα θέματα.

Ο Στέφανος Μολόχας, διερωτήθηκε γιατί δεν αναγράφεται στην κλήτευση ή δεν αναφέρεται κάπου για ποια υπόθεση γίνεται προανάκριση, και δήλωσε ότι «όπως με τις Σκουριές προσπαθεί η Αστυνομία να στήσει υποθέσεις». Επίσης, κατήγγειλε ότι καθίστανται ύποπτοι και συγγενικά του πρόσωπα και φίλοι του που κλήθηκαν από άλλες πόλεις και τόνισε την αναγκαιότητα το λαϊκό κίνημα συγκροτήσει πρωτοβουλία για να μην είναι κανείς μόνος του σε αυτόν τον αυταρχισμό.
Δήλωση συμπαράστασης υπέρ του Στ. Μολόχα έκανε το μέλος της αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας και δημοτικός σύμβουλος Βόλου Νίκος Κανελλής.

Δήλωση Συμπαράστασης


Ο σ. Στέφανος Μολόχας, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κλήθηκε παράνομα ως μάρτυρας από την Ασφάλεια Βόλου για μια υπόθεση αγνώστου τόπου, χρόνου και περιεχομένου.

Η αναζήτηση μαρτύρων στους κόλπους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, με άρση όπως δηλώθηκε από την αστυνομία του τηλεφωνικού απορρήτου, δεν μας εκπλήσσει. 

Όπως είναι γνωστό, είτε πρόκειται για την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, είτε για τον αναρχικό χώρο, η αστυνομία, με μεγάλη σπουδή, ασχολείται με όσους αγωνίζονται ενάντια στην κοινωνική καταστροφή και την ταξική γενοκτονία που την εποχή της καπιταλιστικής κρίσης έχει λάβει τερατώδεις διαστάσεις. 

Σήμερα παρά ποτέ, οι πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς, αναρχικές ομάδες, συλλογικότητες κι ολόκληρη η εργατική τάξη απαιτείται να βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση και κοινή δράση, καθώς η αποσύνθεση της κυβέρνησης και η καθεστωτική κρίση εξουσίας απαιτεί την εφεύρεση ενός εσωτερικού κι εξωτερικού εχθρού για να διατηρηθεί η άρχουσα τάξη στην εξουσία με κάθε τίμημα.

10/10/2014
Γιάννης Χατζηγιάννης
Μέλος της ΚΕ του ΕΕΚ

Μήνυμα συμπαράστασης στον Στέφανο Μολόχα


Η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιστών δεν θα περάσει!

Μήνυμα συμπαράστασης στον Στέφανο Μολόχα

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την στοχοποίηση του συντρόφου Στέφανου Μολόχα από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές. Ο Στέφανος Μολόχας είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Βόλο και ενεργός αγωνιστής σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες. Η αυθαίρετη κλήση του για προανάκριση (για αόριστη υπόθεση που αφορά «Παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, Έκρηξη και Εμπρησμός κατά συναυτουργία»!) και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου χωρίς τη στοιχειώδη τήρηση των νόμων αποτελούν ακόμη ένα δείγμα της συστηματικής προσπάθειας του κράτους να τρομοκρατήσει και να κάμψει το φρόνημα όσων αντιστέκονται.

Ο αυταρχισμός, η εξόφθαλμα παράνομη χρήση βίας από την αστυνομία ενάντια σε μαζικές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις, οι δικαστικές διώξεις αγωνιστών (όπως για παράδειγμα στο κίνημα της Χαλκιδικής ενάντια στα ορυχεία χρυσού), η καθημερινή παραβίαση ακόμη και αυτού του αστικού Συντάγματος από την πλευρά των κυβερνήσεων και του κράτους αποτελούν μια συνειδητή προσπάθεια ελέγχου της οργής του λαού και των εργαζομένων. Επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη λαϊκή συναίνεση στην πολιτική της οδηγείται στο δρόμο του αυταρχισμού και της ακροδεξιάς.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις η αλληλεγγύη και το ενιαίο μέτωπο αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση, την τρόικα και την πολιτική τους είναι αυτονόητο καθήκον όλων της πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς.

Για τη Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση – ΞΕΚΙΝΗΜΑ,

Κανελλής Νίκος, Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου

10.10.14

Έτσι δολοφονήθηκαν οι 3 πεζοναύτες. Καταγγελίες συναδέλφων φαντάρων από το 505 Τάγμα Πεζοναυτών

Έτσι δολοφονήθηκαν οι τρεις Πεζοναύτες στο Βόλο;
Καταγγελίες συναδέλφων φαντάρων από το 505 Τάγμα Πεζοναυτών


Οι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων ανατρέπουν εντελώς την τεράστια προπαγανδιστική εκστρατεία της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Στρατού, που προκειμένου να μείνουν στο απυρόβλητο και να μην αναλάβουν τις σοβαρότατες ευθύνες που τους αναλογούν, πλάσαραν τη θεωρία «της αστοχίας υλικού», κάνοντας λόγο για κατασκευαστικό λάθος.
Οι Πεζοναύτες όμως συνάδελφοι των δολοφονημένων Γ.Ορφανίδη ΕΠΟΠ Λοχία 33 ετών, Αν.Μεζάλα ΕΠΟΠ Λοχία 34 ετών και Φώτη Ανδρικόπουλο Δεκανέα 19 ετών, αναφέρονται σε άσχημη συντήρηση των όπλων.

Μάλιστα, λίγο πριν αρχίσει η άσκηση οι στρατιώτες είχαν ενημερώσει τον επικεφαλής αξιωματικό ότι τα όπλα είναι «πολύ βρώμικα, γεμάτα πυρίτιδα».
Ο αξιωματικός, αντί την ύστατη αυτή στιγμή να πράξει ότι έπρεπε γύρισε και τους είπε:

«βουλώστε το να μην μας πάρουν χαμπάρι».

Η άσκηση έγινε κανονικά για χάρη του Αξιόμαχου, με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα!

Ένα ακόμη στοιχείο, ενδεικτικό της ποιότητας των ανθρώπων και της διοίκησης που ασκούν σε όλα τα επίπεδα –διοίκηση του 505 Τάγματος Πεζοναυτών, ΓΕΣ, Υπουργείο Άμυνας- είναι το ψέμα που διέρρευσαν ότι δήθεν ο 19χρονος Ανδρικόπουλος, που σε 15 μέρες απολύονταν, δεν επιθυμούσε να πάρει την άδεια που του παρείχαν για να λάβει μέρος στην άσκηση.

Όμως η πραγματικότητα ήταν απολύτως αντίθετη.

Ο 19χρονος Πεζοναύτης ξανά και ξανά ζήτησε άδεια, αλλά του την Αρνήθηκαν.

9.10.14

Κυριακή 12/10, στις 19:00 στην Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου (Μεταμορφώσεως 19)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ:
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Στα χαρακώματα του κοινωνικού πολέμου και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών! 
Το αντιπολεμικό κίνημα απέναντι στην φρίκη του καπιταλισμού της κρίσης


Προβολή ταινίας: Fantastic Mr. Fox

8.10.14

Εκδήλωση στη Λέσχη Εργαζομένων Βόλου για το κίνημα μέσα στον στρατό από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα


ΕΚΔΗΛΩΣΗ:
“Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα:
Το κίνημα μέσα στον στρατό και η απάντηση του κράτους”
ΤΕΤΑΡΤΗ 8/10 ΣΤΙΣ 20:00
Στην Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου (Μεταμορφώσεως 19)
Την εκδήλωση διοργανώνουν:
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Επιτάφιος θρήνος στο Βόλο για τους δύο αδικοχαμένους λοχίες

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Με στρατιωτικές τιμές οι κηδείες των ΕΠ.ΟΠ.

Η τελευταία πράξη του δράματος εξελίσσεται στο Βόλο και στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου για τις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων λοχιών - επαγγελματιών οπλιτών του Ελληνικού Στρατού, Ορφανίδη Γεώργιου και Μεζάλα Αναστάσιου, οι οποίοι "έπεσαν" το μεσημέρι της Τρίτης στο πεδίο βολής των Γλαφυρών Μαγνησίας, μαζί με τον 19χρονο έφεδρο οπλίτη θητείας Ανδρικόπουλο Φώτιο, ο οποίος κηδεύεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Πετρωτά Αχαΐας.


YPG: Στην Κομπάνι παραμένουν χιλιάδες άμαχοι – Η πόλη δεν εκκενώνεται!


Με ανακοίνωσή του προς τον Τύπο και την Κοινή γνώμη ο Γενικός Διοικητής της πολιορκημένηςΚομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος, αναφέρει:

«Ορισμένα Μέσα υποστήριξαν ότι το YPG κήρυξε την Κομπάνι στρατιωτική ζώνη και σύμφωνα με αυτή την απόφαση κηρύχθηκε η εκκένωση της περιοχής από τους αμάχους. Εμείς, το YPG, υπογραμμίζουμε ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι αβάσιμος και ψεύτικη προπαγάνδα. Παρά τις βαρβαρικές επιθέσεις που δεχόμαστε από τους μισθοφόρους του Ισλαμικού Κράτους, ακόμα παραμένουν χιλιάδες πολίτες στην Κομπάνι. Όπως έχουμε δηλώσει, εμείς το YPG, θα υπερασπιστούμε την πόλη θα υπερασπιστούμε τους αμάχους με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε κόστος».

Η ανακοίνωση αυτή έχει τεράστια σημασία διότι, πολλοί έσπευσαν να μεταδώσουν ότι η Κομπάνι εκκενώθηκε από τους πολίτες, οπότε σε περίπτωση άλωσής της το Ισλαμικό Κράτος θα είχε να λογαριαστεί μόνο με τους μαχητές του YPG. Το YPG με αυτή την ανακοίνωση κάνει ξεκάθαρο, εμμέσως πλην σαφώς, ότι πιθανή πτώση της Κομπάνι θα σημάνει πραγματική σφαγή χιλιάδων αμάχων.



Το Ισλαμικό Κράτος έφερε νέες ενισχύσεις για να αλώσει την Κομπάνι



Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε μέσω διαδικτύου, με τη φωτογραφία που βλέπετε, την άφιξη νέων ενισχύσεων των δυνάμεων του για να καταλάβει την Κομπάνι, που την πολιορκεί από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η κουρδική πόλη Κομπάνι στη βόρεια Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία, έχει γίνει σύμβολο του αγώνα ενάντια στον φανατισμό και τη βαρβαρότητα που διαδίδει το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Κούρδοι αντάρτες του YPG παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν έναν εχθρό παρανοϊκό, υπέρτερο αριθμητικά και βαριά οπλισμένο με αμερικανικά όπλα, τανκς, οχήματα και πυροβολικό, αντιστέκονται σαν λιοντάρια στα χαρακώματα, στα ορύγματα και στους προμαχώνες της Κομπάνι.

Εντύπωση έχει προκαλέσει και πολλά ερωτηματικά στην παγκόσμια κοινή γνώμη η αδυναμία (;), ανικανότητα (;), απροθυμία (;) των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να χτυπήσουν τους τζιχαντιστές που πολιορκούν την Κομπάνι και να λύσουν την πολιορκία.

Στην Κομπάνι παραμένουν πολλές χιλιάδες αμάχων πολιτών και σε περίπτωση που η πόλη πέσει στους τζιχαντιστές θα ακολουθήσει ένα πρωτοφανές μακελειό.


Η αδιαφορία του δημάρχου για τους εργαζομένους του Δήμου Βόλου


Την πλάτη γύρισε για ακόμη μια φορά η δημοτική αρχή της πόλης μας σε εργαζομένους, αφού μετά από επανειλλημένο αίτημα τους να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, η απόφασή τους να μην παραδώσουν τα φύλλα αξιολόγησης αλλά και οι ενδεχόμενες απολύσεις, ο δήμαρχος δημοκρατικά διατύπωσε τη γνωστή πλέον φράση “αυτό δεν θα το συζητήσουμε – εμείς αποφασίζουμε”.

Για ακόμη μια φορά ο δήμαρχος με προμετωπίδα τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αρνήθηκε να θέσει σε ψήφισμα το ζήτημα της αξιολόγησης. Την τελευταία φορά είχε αρνηθεί να θέσει σε ψήφισμα το ίδιο θέμα, όπως και την καταδίκη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από νεοναζί, ισχυριζόμενος πως το τελευταίο δεν αφορά το Δήμο Βόλου (η καταδίκη του φασισμού και οι δολοφονικές επιθέσεις). Το ζήτημα της αξιολόγησης όμως δεν βρήκε τρόπο να το αποκόψει από το Δήμο, αφού πρόκειται για εργαζομένους ΟΤΑ.

5.10.14

Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ – Η λύση του προβλήματος: Να ανατραπεί η κυβέρνηση των σαμαροβενιζέλων

Πραγματοποιήθηκε η πανθεσσαλική εκδήλωση - διαμαρτυρία με θέμα: Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ - Η λύση του προβλήματος που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Η εκδήλωση στην οποία παρευρέθησαν νυν και πρώην έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι, βουλευτές της αντιπολίτευσης και εκπρόσωποι σωματείων και φορέων βασίστηκε σε δύο βασικά αιτήματα. Το ένα, του ΔΣ της Ομοσπονδίας, αφορούσε τη σύνταξη και έγκριση ενός υπομνήματος που θα απευθυνόταν στη κυβέρνηση και με το οποίο θα προσπαθούσαν να την ενημερώσουν ότι ''δεν πάει άλλο'' και το δεύτερο, του εργαζόμενου κόσμου, να βρεθεί μια άμεση και ουσιαστική λύση στα καθημερινά προβλήματα για τις επιχειρήσεις τους, τους ίδιους και τις οικογένειές τους.


Εργατικές αντιστάσεις – εγχειρήματα αυτοδιαχείρισης (video)

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Tης Μαριάνθης Κυπρίδου

Πλούσια συζήτηση, ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων και ουσιαστικός διάλογος μέσα σε ένα πραγματικά συντροφικό κλίμα. Αυτή ήταν η εικόνα από την ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσε το Ξεκίνημα Βόλου στις 2/10 με θέμα «Εργατικές αντιστάσεις – εγχειρήματα αυτοδιαχείρισης» και ομιλητές τους Μάκη Αναγνώστου (μέλος του Σωματείου της ΒΙΟΜΕ)Θοδωρή Πανόπουλο (μέλος του ΔΣ του Σωματείου του ΙΜΑΝΤΑ) και Νίκο Κανελλή (μέλος του «Ξ» και δημοτικό σύμβουλο στο Βόλο). Δυστυχώς, η Αφροδίτη Τζιαντζή (δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών) δεν κατάφερε να παρευρεθεί και να μιλήσει στην εκδήλωση όπως ήταν προγραμματισμένο. Αντ’ αυτού όμως έστειλε χαιρετιστήριο μήνυμα το οποίο και διαβάστηκε στην έναρξη της εκδήλωσης (δείτε εδώ).

Οι τρεις εισηγήσεις έπιασαν πολλές πτυχές πάνω στο θέμα της εκδήλωσης. Μερικές από αυτές ήταν: η εμπειρία της ΒΙΟΜΕ, οι δυσκολίες και τα προχωρήματά της, η εμπειρία από άλλα εργοστάσια που έβαλαν λουκέτο στη Β. Ελλάδα, η εμπειρία από τον αγώνα των εργαζομένων στον ΙΜΑΝΤΑ ο οποίος συνεχίζεται, προτάσεις για το ποια βήματα πρέπει να γίνουν στον αγώνα αυτό από εδώ και πέρα, η σημασία των κινημάτων αλληλεγγύης σε κάθε εργατικό αγώνα, προγραμματικά ζητήματα του εργατικού κινήματος (τα αιτήματα για εθνικοποιήσεις, εργατικό έλεγχο και διαχείριση, κεντρικό σχεδιασμό) το πως αυτές οι μάχες αλλάζουν τη συνείδηση των εργαζομένων και επαναφέρουν το όραμα της κοινωνικής αλλαγής και του σοσιαλισμού σε μαζικά στρώματα της κοινωνίας κ.α.

(Δείτε εδώ βίντεο με ολόκληρες τις τρεις εισηγήσεις: 12)

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησαν αρκετές ερωτήσεις και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις. Ενδεικτικά ο Βασίλης Πέτσης (απολυμένος της ΕΡΑ Βόλου) αναφέρθηκε στον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Βόλου, ο Βασίλης Καλατζής (βιομηχανικός εργάτης στην ΜΕΤΚΑ) αναφέρθηκε στη σημασία των κινημάτων αλληλεγγύης σε κάθε εργατικό αγώνα ενώ οΒαγγέλης Γαλανόπουλος (μέλος της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό) ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα του νερού στην περιοχή και υποστήριξε την ανάγκη σύνδεσης των περιβαλλοντικών αγώνων των κατοίκων στα ορεινά χωριά και των αγώνων των εργαζομένων της πόλης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 40 σύντροφοι και φίλοι και το κοινό συμπέρασμα όλων ήταν ότι τέτοιου είδους συζητήσεις είναι ανάγκη να γίνονται πιο συχνά.