11.10.14

Αντιδρούν στην κλήτευση του Στ. Μολόχα αριστερά κόμματα – συλλογικότητες

Την αναγκαιότητα δημιουργία ενός μετώπου που θα προσφέρει νομική και πολιτική κάλυψη σε φαινόμενα κλήτευσης αγωνιστών από την Αστυνομία, όπως συνέβη και με την περίπτωση του μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Στέφανου Μολόχα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, επισήμαναν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, και αριστερών εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και συλλογικοτήτων, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.


Ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Στάθης Ντούρος, η Ηλέκτρα Προσήλια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Χατζηγιάννης του ΕΕΚ και ο Ανδρέας Ξηρομερίτης της Λαϊκής Συνέλευσης Αγ, Νεκταρίου, χαρακτήρισαν την κλήτευση του Στέφανου Μολόχα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, για να καταθέσει για τις βόμβες μολότοφ που έριξαν άγνωστοι στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, πριν από 10 μήνες, παράτυπη, αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει εισαγγελική παραγγελία, ούτε έχει τηρηθεί ο νόμος.
Οι συνήγοροι του μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέθεσαν εξώδικο κατά της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Βόλου χθες, καθώς κλήθηκε ξανά για κατάθεση στις 19 Οκτωβρίου και προχθές.

Ο Στάθης Ντούρος έκανε λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος η οποία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. «Δεν αφορά μόνο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά έναν κλοιό που έχει δημιουργηθεί ενάντια στο κίνημα. Είναι ένα ζήτημα που αφορά όσους αγωνίζονται», τόνισε, έκανε λόγο και για άλλες περιπτώσεις και τόνισε ότι θα θέσει το θέμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη.

Το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Ηλέκτρα Προσήλια, κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις που στοχοποιούν αγωνιστές, έκανε λόγο για τακτικές εκφοβισμού. «Η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου πρέπει να καταδικαστούν», τόνισε.
Το μέλος του ΕΕΚ Γιάννης Χατζηγιάννης, δήλωσε ότι «η αναζήτηση μαρτύρων στους κόλπους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με άρση όπως δηλώθηκε από την αστυνομία του τηλεφωνικού απορρήτου, δε μας εκπλήσσει». Κάλεσε τις πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς, αναρχικές ομάδες, συλλογικότητες και την εργατική τάξη να βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνιση και κοινή δράση.
Με τη σειρά του το μέλος της Λαϊκής Συνέλευσης Αγ. Νεκταρίου Ανδρ. Ξηρομερίτης, εξέφρασε την συμπαράστασή του προς τον Στ. Μολόχα και πρόσθεσε ότι και η Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νικολάου έχει δεχθεί στο πετσί της τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία της Αστυνομίας για διάφορα θέματα.

Ο Στέφανος Μολόχας, διερωτήθηκε γιατί δεν αναγράφεται στην κλήτευση ή δεν αναφέρεται κάπου για ποια υπόθεση γίνεται προανάκριση, και δήλωσε ότι «όπως με τις Σκουριές προσπαθεί η Αστυνομία να στήσει υποθέσεις». Επίσης, κατήγγειλε ότι καθίστανται ύποπτοι και συγγενικά του πρόσωπα και φίλοι του που κλήθηκαν από άλλες πόλεις και τόνισε την αναγκαιότητα το λαϊκό κίνημα συγκροτήσει πρωτοβουλία για να μην είναι κανείς μόνος του σε αυτόν τον αυταρχισμό.
Δήλωση συμπαράστασης υπέρ του Στ. Μολόχα έκανε το μέλος της αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας και δημοτικός σύμβουλος Βόλου Νίκος Κανελλής.


magnesianews