19.2.14

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


“…H διοίκηση απέφυγε να καλύψει τα έξοδα της κηδείας, για να μην φανεί ότι αισθάνεται τύψεις για την εξέλιξη της υπόθεσης….”

Από τα σχόλια αστικού τύπου για την «αυτοκτονία» του Σ.Β., εργαζόμενου στο Praktiker

Με την αποκάλυψη της «αυτοκτονίας» του εργαζόμενου στο Praktiker, στις αρχές Φεβρουαρίου, αυτό που γίνεται φανερό σε όλους είναι πως η αποθράσυνση των αφεντικών στο έδαφος της οικονομικής κρίσης κοστίζει ζωές εργαζόμενων. Οι χιλιάδες απελπισμένοι εξ αιτίας της κρίσης που οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία, τα εκατομμύρια των ανασφάλιστων που πεθαίνουν έξω από τα νοσοκομεία, τα παιδιά που δεν εμβολιάζονται γιατί τα εμβόλια κοστίζουν ενώ η ζωή τους είναι κάτω από κάθε οικονομικό υπολογισμό, δείχνουν πως δεν υπάρχει τρόπος να «συγκατοικήσουμε» με το σύστημα αυτό. Αν όμως η διοίκηση μιας καπιταλιστικής επιχείρησης όπως του Praktiker, δηλαδή η «καρδιά ενός άκαρδου πράγματος», δεν αισθάνεται τύψεις, ο θάνατος του εργαζόμενου στο Praktiker για την εργατική τάξη είναι μαχαίρι στο σώμα της που αιμορραγεί από τα μνημόνια και την κρίση.

Aυτό το έγκλημα δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο και ατιμώρητο μέσα στην σιωπή!
Διαδηλώνουμε ενάντια στη νέα εργοδοτική δολοφονία και καλούμε τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τις άνεργες και τους άνεργους, τη νεολαία και όλο το λαό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας που θα ξαποστείλει όλους όσους ονειρεύονται εφιάλτες, για μας, στα σκουπίδια της Ιστορίας.

Η πάλη για την ανατροπή της καταστροφικής κυβέρνησης περνά και μέσα από τη δημιουργία κέντρων αγώνα ενάντια στους εργοδότες που σπρώχνουν εργαζόμενους στην αυτοκτονία μέσω εκβιασμών και καθημερινής τρομοκράτησης στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης με τις λαμπερές βιτρίνες.

Κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος και ελεύθερος να απειλεί και να οδηγεί ανθρώπους στη τρέλα και την απελπισία. Αν το διεφθαρμένο αστικό κράτος και η ‘’ ανεξάρτητη δικαιοσύνη ‘’ αδυνατούν να καταδικάσουν τέτοιου είδους πρακτικές, η κοινωνία με μπροστάρη την εργατική τάξη θα το πράξει ενάντια σε όλους όσους ευαγγελίζονται μια ζωή χωρίς φραγμούς για εκείνους και γεμάτη κολαστήρια όπως το Praktiker για μας.

Όλοι έξω από το κατάστημα Praktiker Βόλου ( χώρος OLD CITY, Ζάχου και Μητροπολίτου Γρηγορίου ) τη Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00

Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών (Μαγνησίας)

Τηλ. Επικοινωνίας 6972004219, 6970967338