24.10.13

Με επιτυχία στέφθηκε η παρέμβαση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Βόλου της Λαϊκή Συνέλευσης Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου.

Με επιτυχία στέφθηκε η παρέμβαση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Βόλου της Λαϊκή Συνέλευσης Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου. Αρκετοί αγωνιστές της συνέλευσης αλλά και συναγωνιστές από κόμματα της αριστεράς, άλλες συλλογικότητες και δομές ψυχικής υγείας συγκεντρώθηκαν στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου όπου κρεμάστηκε πανό και μοιράστηκε κείμενο με τα αιτήματά μας για δωρεάν δημόσια υγεία.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία με κατάληξη το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, όπου αποκλείστηκε ο χώρος, χωρίς να παρακωλύεται η προσέλευση των περιστατικών, παρά τις έντονες αντιδράσεις και απειλές των σεκιουριτάδων του Νοσοκομείου.




ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 24/10 6.00 Μ.Μ


Το αυτονόητο δικαίωμα πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας αφαιρείται. Η δημόσια δωρεάν υγεία εμπορευματοποιείται, ταυτόχρονα με τη χρεοκοπία του κράτους κι ολόκληρου του καπιταλισμού. Ο ΕΟΠΥΥ έχει χρεοκοπήσει, το ΙΚΑ διαλύεται, για να κλείσεις ραντεβού με γιατρό πληρώνεις τα νέα 149999 και τα ΚΕΠΑ χορηγούν πιστοποιήσεις αναπηρίας μετά .. θάνατο.

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις ιατρικών και κοινωνικών δομών, απολύσεις προσωπικού μαζί με την τιμολόγηση όλων των ιατρικών πράξεων (5ευρώ η εξέταση στα επείγοντα , διαφορετική κοστολόγηση απαραίτητων εξετάσεων,25 ευρώ για νοσηλεία, 1 ευρώ για εκτέλεση κάθε ιατρικής συνταγής, περιορισμός συνολικά των παροχών κλπ) δημιουργεί πλεονάσματα στα νοσοκομεία και χιλιάδες αποκλεισμένους, ιδιαίτερα άνεργους και μετανάστες.

Όσο αυξάνεται ο «τιμοκατάλογος», όλο και περισσότεροι μπαίνουμε στο διευρυνόμενο χώρο του κοινωνικού αποκλεισμού, αφού αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε στις τιμές των φαρμάκων και των ιατρικών υπηρεσιών, ή μένουμε ανασφάλιστοι, εξαιτίας της μακρόχρονης ανεργίας, υποαπασχόλησης, κάλυψης μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών, κλπ.

Ενάντια στο σαθρό καπιταλιστικό σύστημα, που μας σπρώχνει στα σκουπίδια και στην εξαθλίωση, ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας, με τη συμμετοχή μας σε αγώνες για δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, άμεση ασφαλιστική κάλυψη όλων των ανέργων, για όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και κοινωνικά αποκλεισμένους, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας.

Ζητάμε από τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία να παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε όλο το πληθυσμό, χωρίς την άδεια διοικητών, υπουργών, κλινικαρχών, πολυεθνικών, και να συγκροτήσουμε τώρα το αναγκαίο κέντρο αγώνα ενάντια στους καταστροφείς της ζωής μας!

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο και τις κοινωνικές δομές υγείας, τους λήπτες παροχών υγείας, τους ανασφάλιστους και άνεργους, συλλογικότητες, κινήματα, πολιτικές κινήσεις και κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας, στην κοινή δράση-διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο.


ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!


20.10.13

Πανθεσσαλική διαδήλωση και συνάντηση συντονισμού Σάββατο 19/10/13 ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το Σάββατο 19 Οκτώβρη 2013 συμπληρώθηκαν 69 χρόνια από την απελευθέρωση του Βόλου από τη Ναζιστική Κατοχή. με αυτήν την αφορμή, η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας μαζί με την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας, το Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Μέτωπο Αλληλεγγύης Καρδίτσας και το Κοινωνικό Στέκι Rossonero Τρικάλων διοργάνωσαν Πανθεσσαλική Αντιφασιστική Διαδήλωση και στη συνέχεια συνάντηση συντονισμού.


18.10.13

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ 19/10, 11:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


Με "το δόγμα των δυο άκρων", η άθλια δικομματική κυβέρνηση εξαπολύει γενικευμένη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Ο δίκαιος μαζικός αγώνας των κατοίκων στις Σκουριές διώκεται ως "έγκλημα". Οι καταληψίες μαθητές διώκονται και καταδικάζονται ως παραβάτες του ποινικού κώδικα. Οι αγωνιζόμενοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και διοικητικοί υπάλληλοι είναι στο στόχαστρο αστυνομικών και δικαστικών διώξεων. Ο αγώνας για την απαλλαγή από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζεται ως το άλλο άκρο της φασιστικής απειλής.

Το όνειρο του Σαμαρά και της τρόικα, των καναλαρχών-που υπεξαιρούν δωρεάν τις συχνότητες- και των παπαγάλων μεγαλοδημοσιογράφων στα ΜΜΕ και κάτι κρατικοδίαιτων "διανοούμενων" που έχουν πάρει σβάρνα τα κανάλια βρίζοντας την "βία" των αγωνιζόμενων είναι ένα! Να παραμείνει ανεξέλεγκτη, άτεγκτη και αποκλειστική η βία της κυβέρνησης, του κράτους και της εργοδοσίας.

Ο κόσμος της δουλειάς έχει τεράστια δύναμη για να ανατρέψει αυτήν την άθλια πολιτική...και να πετάξει στα σκουπίδια τους υπηρέτες της.

Το συλλαλητήριο και αντιφασιστικός συντονισμός το Σάββατο στις 19/10 αποτελεί μία πρώτη προσπάθεια ενός ενιαίο αντιφασιστικού, αντικυβερνητικού αγώνα και πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες για τους εργαζομένους την νεολαία και τον λαό απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Στόχος η διεύρυνση της πάλης του εργατικού κινήματος πέρα από τις οικονομικές διεκδικήσεις για την ανατροπή του σάπιου πολιτικού συστήματος και του καθεστώτος της ανοιχτής καπιταλιστικής δικτατορίας που έχει επιβληθεί, για μία απελευθερωτική προοπτική για όλη την κοινωνία χωρίς τα δεσμά της εκμετάλλευσης και του κοινωνικού κανιβαλισμού. Για την απομόνωση των φασιστών σε κάθε χώρο και την αποφασιστική αντεπίθεση τους ανατρεπτικού λαϊκού κινήματος.



17.10.13

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19-10, ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,11.30 π.μ



Η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ.Νεκταρίου, αποφάσισε να συμμετάσχει στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που θα γίνει το Σάββατο 19-19, 11.30π.μ, στην Πλ.Ελευθερίας.

Η επέτειος της απελευθέρωσης του Βόλου από τους ναζιστές, μας υπενθυμίζει ότι τα όνειρά μας δεν χωράνε στα ψηφοδέλτια της εξουσίας, "των μετανοημένων" πολιτικών, των ρατσιστών και των φασιστών.


Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ

10.10.13

Πανθεσσαλική Αντιφασιστική Διαδήλωση & Συνάντηση Συντονισμού



Με αφορμή την 69η επέτειο από την απελευθέρωση του Βόλου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής (19/10/1944) καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο και κάθε δημοκρατικό πολίτη σε πανθεσσαλική αντιφασιστική διαδήλωση και στη συνέχεια σε συνάντηση πανθεσσαλικού αντιφασιστικού συντονισμού, στο Βόλο, το Σάββατο 19 Οκτώβρη 2013.

Η αντιφασιστική διαδήλωση θα ξεκινήσει στις 11:30πμ από την πλατεία Ελευθερίας και θα ακολουθήσει πορεία προς το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται έξω από το Δημαρχείο του Βόλου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση πανθεσσαλικού αντιφασιστικού συντονισμού στην αίθουσα του Δημαρχείου.

Την αντιφασιστική διαδήλωση και τη συνάντηση συντονισμού καλούν από κοινού η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας, το Αντιρατσιστικό Αντιφασιστικό Μέτωπο Αλληλεγγύης από την Καρδίτσα και το Στέκι Rosso Nero από τα Τρίκαλα. Στη συνάντηση συντονισμού θα παρευρεθούν και μέλη του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά καθώς του Αντιφασιστικού Μετώπου Παιδείας.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει επιπλέον ενημέρωση για την αντιφασιστική αυτή πρωτοβουλία. Στην επισύναψη η αφίσα της εκδήλωσης. 
 

7.10.13

Συναυλία πανκ-ροκ οικονομικής ενίσχυσης


Η παντελής έλλειψη χορηγών και χορηγιών αποτελεί για μας εχέγγυο ανεξαρτησίας και σταθερότητας της δομής και λειτουργίας του συλλόγου. 

Για το λόγο αυτό επιλέγουμε να βασιστούμε σε οριζόντιες μορφές χρηματοδότησης, όπου η συνεισφορά του καθενός θα βασίζεται και θα ενισχύει την ισότητα ανάμεσά μας.

 Τα έσοδα της ομάδας προκύπτουν από τις ετήσιες κάρτες οικονομικής ενίσχυσης που διατίθενται κάθε Αύγουστο, από τις συλλογικές δράσεις όπως η λειτουργία του αυτοδιαχειριζόμενου καφενείου, ή οι συναυλίες σε αυτοοργανωμένους χώρους και τέλος από τα αναμνηστικά με το έμβλημα της ομάδας.



4η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας 2013

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η πανθεσσαλική γιορτή στο Βόλο, το πρώτο Σ/Κ του Οκτωβρίου, δηλαδή 3-6 Οκτωβρίου 2013. Περισσότερα στο: http://oikogiortivolos.blogspot.gr/

6.10.13

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 05/10/ Μαγνησία



ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ,ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ.

4.10.13

Αντιφασιστική πορεία 05/10/2013 Μαγνησία

ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18,00 ΣΤΟΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ.


ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

3.10.13

Φυλακές Κορυδαλλού : Αναταραχή των κρατουμένων – Πανδαιμόνιο και οργή ξεχειλίζει στις φυλακές

Αναταραχή σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού όταν κρατούμενοι αντιλήφθηκαν λόγω των σειρήνων την μεταγωγή στην φυλακή του νεοναζί Ν.Μιχαλολιάκου,Γ.Λαγού και της μπατσίνας που προφυλακίστηκε για την ίδια υπόθεση

Ξεσηκωμός των κρατουμένων όταν αντιλήφθηκαν ότι φέρνουν τους ναζιστές μαχαιροβγάλτες που ως τώρα είχαν την πιο πρόστυχη κρατική κάλυψη για τα εγκλήματα τους. Χτυπάγαν τα κάγκελα με ό,τι είχαν δημιουργώντας πανδαιμόνιο και η οργή στις φυλακές ξεχειλίζει.

Να θυμήσουμε ότι ο φυρερίσκος μεταφέρεται για την δική του ασφάλεια στις γυναικείες φυλακές. Όμως ούτε εκεί είναι καλοδεχούμενος
Tελικα οι νεοναζι προφυλακιστηκαν στις γυναικειες φυλακες κορυδαλλου στην καινουργια πτερυγα που ηταν προορισμενη για τις γυναικες αλλα δεν λειτουργουσαν.Εκει μπηκε και η μπατσινα καθως και στις παλιες γυναικειες του κορυδαλλου κρατειται η συντροφισσα των πυρηνων.Τελικα η υπηρεσια των φυλακων φοβηθηκε τις αντιδρασεις των μελων των πυρηνων και για αυτο απομονωσε τους νεοναζι.Μπραβο στους συντροφους

Γενικά, στις φυλακές κορυδαλλού κρατούνται , στην Α' Πτέρυγα τα μέλη της ΣΠΦ αλλά και οι αναρχικοί σύντροφοι Ντάλιος, Χαρίσης, Ναξάκης, Σαραφούδης, Καραγιαννίδης, Μητρούσιας, Πολίτης, Μιχαηλίδης, Τσιλιανίδης επίσης στον Κορυδαλλό κρατείται ο σύντροφος Κ. Γουρνάς, αλλά και ο Δ. Κουφοντίνας και ο Χ. Ξηρός. Γενικά η υπηρεσία δεν θέλει την αντιπαράθεση κάποιου σίστα με κάποιον επαναστάτη. Προς το παρόν τους απομόνωσε. Αλλά είναι ζήτημα το αν θα έχουν καλά ξεμπερδέματα...


ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ: ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 25ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

1378725_161418277398000_1340724794_n

Την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2013, μετά το πέρας της συγκέντρωσης και εργατικής πορείας καλεσμένης από την ΑΔΕΔΥ και καθώς αποχωρούσαμε από την πλατεία Γεωργίου, όπου κατέληξε η πορεία, μεταφέροντας τις σημαίες που φέραμε στην διαδήλωση προς το όχημα ενός από εμάς, ακινητοποιηθήκαμε από 7 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι, αφού προέβησαν σε έλεγχο ταυτοτήτων και ψάξιμο των προσωπικών μας αντικειμένων, μας έβαλαν σε ένα περιπολικό και μας μετέφεραν στην αστυνομική διεύθυνση Αχαϊας.

Αφού κρατηθήκαμε για αρκετή ώρα χωρίς ενημέρωση για τους λόγους για τους οποίους οδηγηθήκαμε εκεί και δίχως δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με οικείους μας ή δικηγόρους, μας ανακοινώθηκε ότι είμαστε συλληφθέντες και κατηγορούμενοι για οπλοκατοχή. Τα όπλα, φυσικά, δεν ήταν άλλα από τις μαύρες σημαίες που μεταφέραμε, με τη σαθρή αιτιολογία ότι ήταν στηριγμένες σε ξύλινα κοντάρια.

Αφού μας αφαίρεσαν κορδόνια, ζώνες και κινητά τηλέφωνα, μας κλείδωσαν σε ένα κελί, έχοντάς μας πληροφορήσει εκ των προτέρων πως θα παραμέναμε κρατούμενοι μέχρι το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, που θα περνάγαμε από εισαγγελέα. Τελικά, η παραμονή μας αποδείχθηκε ολιγόωρη, καθώς γύρω στις 5.30 μ.μ μας ενημέρωσαν πως η εισαγγελέας θα μας δεχόταν το ίδιο απόγευμα, και αφού δώσαμε κατάθεση στον ανακριτή, οδηγηθήκαμε στα δικαστήρια της Πάτρας, όπου η εισαγγελέας πήρε την απολογία μας και ορίστηκε δικάσιμος για τις 6 Νοέμβρη με τελική κατηγορία αυτή της οπλοκατοχής.

Η σύλληψη μας δεν ήταν τυχαία. Ως αναρχικοί, κοινωνικοί αγωνιστές και κομμάτι της εργατικής τάξης, δεχόμαστε τη λυσσαλέα επίθεση και βιώνουμε στο πετσί μας το δόγμα της μηδενικής ανοχής από την πλευρά της κυριαρχίας. Εν μέσω ενός καπιταλισμού σε ύφεση και κρίση, το κράτος προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα και να επιβάλλει τη δημοκρατική νομιμότητα παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως το σωτήριο μέσο που κρατάει τις ισορροπίες ανάμεσα σε 2 άκρα. Αυτά τα «άκρα» όμως είναι γελοίο να εξισώνονται. Και εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Τη θεωρία των 2 άκρων την έχει δημιουργήσει η ίδια η κυριαρχία και φροντίζουν να την αναπαράγουν διαρκώς τα ΜΜΕ. Για μας είναι σαφές ότι η πλευρά του αγώνα από τη μια και οι φασιστικές παρακρατικές συμμορίες από την άλλη δεν μπορούν να τοποθετούνται ως τα δυο άκρα της ίδιας γραμμής. Μιλάμε για 2 εκ διαμέτρου διαφορετικούς κόσμους σε μόνιμη σύγκρουση. Ο πρώτος είναι ο κόσμος του αγώνα, της αντίστασης, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας ενάντια στις απάνθρωπες επιταγές της κυριαρχίας και ο δεύτερος είναι ο κόσμος της ρουφιανιάς, των πισώπλατων μαχαιρωμάτων, της δουλικότητας, της ανελευθερίας και του κοινωνικού κανιβαλισμού. Μάλιστα, με τη δολοφονία από μαχαίρι χρυσαυγίτη του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα (KILLAH-P) ακόμη νωπή στη μνήμη και στην καρδιά μας, η εξοργιστική προσπάθεια να παρουσιαστούν οι δυο αυτοί κόσμοι ως κοινός εσωτερικός εχθρός δε μπορεί παρά να μας προκαλεί απέχθεια. Η Χρυσή Αυγή και οι φασιστικές συμμορίες δεν είναι ο μόνος εχθρός. Είναι απλά ένα ακόμα από τα πολλά χέρια της κυριαρχίας. Ο πρώτος και κύριος εχθρός που αναγνωρίζουμε είναι το κεφάλαιο που λεηλατεί ανηλεώς τη ζωή μας και το

κράτος που ρυθμίζει τους όρους αυτής της λεηλασίας, δηλαδή το ίδιο το καταστροφικό για την κοινωνία καπιταλιστικό σύστημα. Συνεπώς, ο αντιφασιστικός αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι μέρος του ευρύτερου αγώνα για ζωή, γη και ελευθερία. Απέναντι στην αυτοπροβολή του κράτους ως εγγυητή της κοινωνικής ομαλότητας, της κανονικότητας και της δικαιοσύνης, υπενθυμίζουμε ότι είναι το κράτος αυτό που όλο το προηγούμενο διάστημα επιστράτευε απεργούς, κατάστελνε με ωμή βία τις αντιδράσεις των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής, έπνιγε στα δακρυγόνα και στο αίμα διαδηλώσεις, εκκένωνε καταλήψεις, ίδρυε στρατόπεδα συγκέντρωσης – κολαστήρια ψυχών για μετανάστες, επιτιθέμενο σε όποιον αντιστέκεται ή σε όποιον περισσεύει.

Μέσα στις παραπάνω κινήσεις καταστολής, βλέπουμε ξεκάθαρα να εντάσσεται και η δική μας σύλληψη. Η κατηγορία εις βάρος μας για οπλοκατοχή με αφορμή τις σημαίες που κουβαλούσαμε δεν είναι παρά άλλο ένα κομμάτι της απόπειρας τρομοκράτησης του αγωνιζόμενου κόσμου. Χτυπώντας 4 αναρχικούς, χτυπούν ταυτόχρονα κάθε αγωνιζόμενο και αντιστεκόμενο κομμάτι αυτής της κοινωνίας: Αναρχικούς, κομμουνιστές, αντιφασίστες, απεργούς, καταληψίες, διαδηλωτές – την ίδια την εργατική τάξη. Και όταν πια δεν θα έχει μείνει κανείς για να αντιδράσει, θα χτυπηθεί στα ίσα και η υπόλοιπη κοινωνία.

Αυτό που εμείς έχουμε να δηλώσουμε, όμως, είναι ότι οι κοινωνικοί αγωνιστές ούτε τρομοκρατούνται ούτε κλείνονται στο καβούκι τους. Βρισκόμαστε πάντα στον δρόμο του αγώνα, εκεί όπου η πολιτική, η κοινωνική και η προσωπική ηθική και αξιοπρέπεια μας επιβάλλει, μέχρι την κοινωνική απελευθέρωση. Γιατί αυτό που τους φοβίζει δεν είναι οι σημαίες μας.
Αυτό που τους φοβίζει είναι ο ίδιος ο αγώνας.

Έκοψαν το ρεύμα στην κατάληψη Ματσάγγου, συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Στις 6.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, με την συνδρομή ανδρών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, μετέβη στο υπό κατάληψη κτίριο του πρώην εργοστασίου Ματσάγγου στο κέντρο του Βόλου και διέκοψε την ηλεκτροδότησή του.