31.7.13

SOS: Άνεργος, ανασφάλιστος με κίνδυνο τύφλωσης!

Άνεργος, ανασφάλιστος και μέλος της συνέλευσής μας κινδυνεύει με τύφλωση λόγω επιδεινούμενου καταρράκτη. Οι προσπάθειές μας να χειρουργηθεί στα Δημόσια Νοσοκομεία του Βόλου και της Λάρισας έπεσαν στο κενό! Οι οφθαλμολογικές κλινικές τους βρίσκονται σε κατάρρευση εξαιτίας της έλλειψης γιατρών, οφθαλμολογικών υλικών και χειρουργικών κρεβατιών, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η συνέλευσή μας κατάφερε να χειρουργήσει τον ασθενή στο ένα μάτι, ενώ επίκειται και η επέμβαση στο δεύτερο. Οι ιατρικές υπηρεσίες ήταν δωρεάν και ευχαριστούμε θερμά. Όμως οφείλουμε τα οφθαλμολογικά υλικά κι ένα σημαντικό ποσό πρέπει να καλυφθεί. Καλούμε την εργατική τάξη και τα σωματεία μας να δείξουν την ταξική αλληλεγγύη των φτωχών και των καταπιεσμένων και να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθειά που κάνει η συνέλευσή μας και το Ιατρείο Αλληλεγγύης. 




ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΗΛ. EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6972967981, 6974719511, 6978889545

28.7.13

Σαν σήμερα 28 Ιουλίου 1944

α) Τμήμα του ΕΛΑΣ χτυπάει Γερμανική δύναμη στη Νάουσα, με Γερμανούς νεκρούς 22 και τραυματίες 18.

Η άγνωστη συνάντηση Ζαχαριάδη - Χότζα στην Κορυτσά

β) Ο ΕΛΑΣ ανατινάζει Γερμανική αμαξοστοιχία στο Μοχαρέμ Χάνι, στην Αρνισσα, με Γερμανούς νεκρούς 20, τραυματίες 14 και αιχμαλώτους 3.

26.7.13

Σάν σήμερα 27 Ιουλίου 1943 και 27 Ιουλίου 1944

27 Ιουλίου 1943 
Τμήμα του ΕΛΑΣ χτυπάει Ιταλική δύναμη 200 ανδρών στο Κοσμά Κυνουρίας , με αποτέλεσμα 85 Ιταλούς νεκρούς, 36 τραυματίες και αιχμάλωτους όλους τους υπόλοιπους της δύναμης.




27 Ιουλίου 1944
Τμήμα του ΕΛΑΣ δίνει μάχη στην Ερυμάνθια Πελοποννήσου με ιταλούς νεκρούς 14, τραυματίες 5 και αιχμάλωτους 89.









25.7.13

Σάν σήμερα 25 Ιουλίου 1943

Οι ναζι κατακτητές εκτελούν 154 πατριώτες στην 
Μουσιώτισα της Ηπείρου.

 


δρόμος Μαγνησίας


24.7.13

Σαν σήμερα 24 Ιουλίου 1944

α) Στα μπουντρούμια της ειδικής Ασφάλειας της Αθήνας βασανίζεται και δολοφονείται η αγωνίστρια Ηλέκτρα Αποστόλου.


β) Γερμανοί και Ταγματασφαλίτες κυκλώνουν το σπίτι - Φρουραρχείο του ΕΛΑΣ στην Μπιζανίου10 , στην Καλλιθέα, το 
οποίο υπερασπίσθηκαν οκτώ ΕΛΑΣίτες, που έπεσαν όλοι, αφού
σκότωσαν δεκάδες αντιπάλους τους.




γ) Ο ΕΛΑΣ ανατινάζει Γερμανική αμαξοστοιχία στο Ρούτσι Μεσσηνίας με Γερμανούς νεκρούς 200 και τραυματίες 150.

δ) το 19ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ διαλύει Βουλγαρικό Λόχο στην
περιοχή Νιγρίτας των Σερρών.




Πάρτυ για την κάλυψη μέρους της εγγύησης του συντρόφου μας Κ. Σακκά.

      
                         Διοργάνωση: Πρωτοβουλία Συντρόφων
sak.jpg

23.7.13

Δώστε μας τα κλειδιά και φύγετε

''Δώστε μας το κλειδία και φύγετε''ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Εργατική Αλληλεγγύη μπροστά στο σταθμό της ΕΡΑ Βόλου, τη δευτέρα το απόγευμα. Τη συζήτηση παρακολούθησαν περίπου διακόσιοι συναγωνιστές και συναγωνίστριες, εργαζόμενοι από την τοπική ΕΛΜΕ, το νοσοκομείο, φοιτητές και πλήθος πολιτικών φορέων. Τη συζήτηση άνοιξε ένας από τους εργαζόμενους του τοπικού σταθμού της ΕΡΑ, ο οποίος δήλωσε εκ μέρους των συναδέλφων του πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη νίκη. Συνέχισε λέγοντας: '' Δεν μας παραπλανούν με τις υποσχέσεις για ίδρυση νέου φορέα και τις δίμηνες συμβάσεις. Δεν απολύεται κανένας, θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί ενάντια στη κυβέρνηση μέχρι να τους ρίξουμε''.


Στη συνέχιεα το λόγο πήρε ο Αργ. Παπαθανασίου, εκπαιδευτικός και μέλος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, τονίζοντας τη σημασία συμπαράστασης στην ΕΡΤ και τη επιτακτική ανάγκη ο αγώνας αυτός να συντονιστεί με τον κλάδο στον οποίο ανήκει καθώς και με όλους τους υπόλοιπους που αυτή τη στιγμή βγαίνουν στο προσκήνιο. Ο Π. Παναγιωτακόπουλος, μέλος του ΣΕΚ, μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Η ΕΡΤ οδήγησε στο σπάσιμο της τρικομματικής και έδειξε ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να ρίχνουν κυβερνήσεις. Η σημερινή κυβέρνηση είναι πιο αδύναμη και σε πανικό. Αγωνιζόμαστε για απεργιακό συντονισμό, κλιμάκωση, οργανώνοντας τον αγώνα βήμα βήμα''. Ακολούθως ο Μιχ. Δικαιάκος, νοσοκομειακός, ενημέρωσε σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία, τις επικείμενες απολύσεις-κλεισίματα και την ανάγκη η αντικαπιταλιστική αριστερά, συντονισμένα να οργανώσει αυτούς τους αγώνες. Σε αντίστοιχο πλαίσιο, ο Τάκης Πολίτης, πανεπιστημιακός στο Π.Θ., μετέφερε την εικόνα που επικρατεί στο πανεπιστήμιο με το σχέδιο ''Αθηνά'', φρένο στο οποίο στάθηκε το φοιτητικό κίνημα, τονίζοντας τη δυνατότητα του τελευταίου να παίξει προωθητικό ρόλο στις τρέχουσες εξελίξεις εντός αλλά και εκτός πανεπιστημίου.




20.7.13

8ο Μαρξιστικο-Διεθνιστικο Camping 22-28 Ιουλιου Αγιoκαμπος Λαρισας

Σύντροφοι/ισες, φίλοι/ες και συναγωνιστές/στριες,
Το 8ο εκπαιδευτικό camp πραγματοποιείται για 2η χρονιά στη Θεσσαλία, φέτος στον Αγιόκαμπο της Λάρισας με θέματα άκρως επίκαιρα για την εποχή μας,για τη κρίση, τα επαναστατικά κινήματα, το κράτος και το φασισμό και ενδιαφέροντα στρογγυλά τραπέζια.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας (πλέον αυτών που αναφέρονται στην αφίσα) σε επίπεδο Θεσσαλίας είναι: 6970967338 & 6980766601
Αγωνιστικά,
Γιάννης


8ο Μαρξιστικό-Διεθνιστικό Camping


Θεματικες


Που παει η Eυρωπη; Η παρουσα φαση της καπιταλιστικης κρισης
Απο την πλατεια Ταχριρ στην πλατεια Ταξιμ

Κρατος και επανασταση: κριση εξουσιας, βοναπαρτισμος, φασισμος, και κοινωνικη επανασταση σημερα

Απο την επανασταση στην παλινορθωση και ξανα στην επανασταση: η κριση σε Ρωσια-Αν. Ευρωπη-Κινα

75 χρονια απο την ιδρυσ
η της 4ης Διεθνους: η παλη του τροτσκισμου για τη διαρκη επανασταση και τη διεθνη
Workshops

Τα κεντρα αγωνα και τα συνδικατα
Βιο-εξουσια και κοινωνικος αποκλεισμος: η μαχη για τη ζωη σημερα
Φιλοσοφια και ταξικη παλη

Προβολες

Συζητησεις

Μουσικες

Παιχνιδια

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ


Σάν σήμερα 20 Ιουλίου 1943



Τμήμα του ΕΛΑΣ χτυπάει βάση των Ταγματασφαλιτών στα
Ταπόλια της Κωπαϊδας,
 με Ταγματασφαλίτες νεκρούς 110.


19.7.13

19 Ιουλίου 1944


Τμήμα του ΕΛΑΣ χτυπάει Γερμανική φάλαγγα στη Χώρα Μεσσηνίας, με Γερμανούς νεκρούς 190, και 20 Ταγματασφαλίτες.





ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ, ΛΑΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΑΣ, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ!






Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι....


17.7.13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΕΕΚ για την επίσκεψη Σόϊμπλε την Πέμπτη 18 Ιούλη 2013

Πέμπτη 18 Ιούλη, στην πλ. 
Ελευθερίας στις 19:00, ''καλωσορίζουμε'' τον
εκπρόσωπο του γερμανικού και διεθνούς κεφαλαίου


Μέσα στη θύελλα των απολύσεων και των νομοθετικών διαταγμάτων ο εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Σόιμπλε, επισκέπτεται την δεξιά δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Σκοπός του είναι να προσφέρει την αναγκαία πολιτική στήριξη μετά τους πολιτικούς τριγμούς που προέκυψαν με το κλείσιμο της ΕΡΤ, τις νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο αλλά και τη γενικευμένη δυσφορία εκατομμυρίων εργαζομένων και ανέργων.

Η πολιτική στήριξη προς τη σημερινή κυβέρνηση συνοδεύεται και από τις απαραίτητες business σε μια χώρα, που όπως ολόκληρος ο ευρωπαϊκός νότος αλλά και πολλές βαλκανικές χώρες, έχει ήδη υποστεί τη κοινωνική καταστροφή από τη παγκόσμια καπιταλιστική κρίση. Τουλάχιστον πέντε χρόνια από την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008, ολόκληρος ο εργαζόμενος πληθυσμός αλλά και τα μικροαστικά στρώματα που καταστρέφονται, είναι σε διαρκή αναβρασμό, καθιστώντας τον όχι απλά στον ευάλωτο οικονομικό αλλά ταυτόχρονα κρίσιμο πολιτικό κρίκο για την ευρωπαϊκή εξέγερση κι επανάσταση. Αυτό πλέον δεν το λένε "ακραιφνείς" επαναστάτες αλλά το ομολογούν οι επίσημοι κύκλοι του κεφαλαίου εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής ύφεσης (έκτη συνεχή χρονιά, με 5% για το 2013) και της μαζικής ανεργίας των νέων σε ποσοστό 60% στο επίσημο συνολικό 28% ανεργίας στη χώρα.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, μαζί με άλλες αριστερές πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, συμμετέχει και καλεί στη "τελετή υποδοχής" του Σόιμπλε την
Πέμπτη 18 Ιούλη, στις 7μμ, στην πλ. Ελευθερίας, Βόλος.

17/7/2013
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ)


15.7.13

Αθήνα 12/7/2013 Επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στο "Μυρμήγκι" (Δίκτυο αλληλεγγύης της 6ης διαμερισματικής κοινότητας Αθήνας)


Η φασιστική επίθεση ενάντια στο Μυρμήγκι, στρέφεται ενάντια σε όλους τους αγωνιζόμενους εργαζομένους και άνεργους. Είναι μια πολιτική επίθεση εξαιτίας της αγωνιστικής σας δράσης , που απαιτεί τα αυτονόητα δικαιώματα της ζωής, επιδεικνύοντας πρώτα απ΄ όλα την αλληλεγγύη των φτωχών και των καταπιεσμένων, ενάντια σε ένα σύστημα που καταστρέφει τη ζωή, επιβάλλοντας το «νόμο και τη τάξη» όσων έχουν γεμάτη τη κοιλιά τους και ιδιωτικές ασφάλειες στις τράπεζες της Ελβετίας.

Την ίδια στιγμή που το κράτος ντύνεται τον πιο ολοκληρωτικό του μανδύα, που το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει, συμπαρασύροντας οποιαδήποτε προνοιακή δομή υπήρχε ως τώρα, γίνεται φανερό σε όλους ότι όλο και ευρύτερα κοινωνικά κομμάτια επιλέγουν να ξεπεράσουν όχι απλά τη μιζέρια, την κατάθλιψη και το αίσθημα παραίτησης και ματαιότητας, αλλά και τις αποτυχημένες δομές και σχέσεις, να πάρουν έμπρακτα τις ζωές τους στα χέρια τους και να αποδείξουν ότι γίνεται αλλιώς. Και το επιτυγχάνουν χωρίς εμπορευματοποιημένες σχέσεις, χωρίς τις λογικές της φιλανθρωπίας και της φιλευσπλαχνίας, αλλά συλλογικά, αυτοοργανωμένα και αλληλέγγυα.

Από το Βόλο μέχρι την Κυψέλη, μας ενώνει η δίψα για τη ζωή που μας στερούνε και η ανάγκη για ξεπέρασμα της μιζέριας, της υποταγής και της εξαθλίωσης.

Τώρα που τελείωσαν οι απειλές των κρατούντων περί πτώχευσης και εξαθλίωσης, έρχεται το μαστίγιο της πυγμής, της πειθαρχίας και της
ασφάλειας. Δεν τους έχει μείνει και τίποτα άλλο παρά η προσπάθεια σφετερισμού του ελέγχου στις ζωές μας. Δεν μας έχει μείνει τίποτε άλλο,παρά μόνο ο αγώνας για την ανατροπή.

Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Κάτω τα χέρια από τους αυτοοργανωμένους χώρους και εγχειρήματα.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΒΟΛΟΣ
ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

12.7.13

Τρίτη 16 Ιουλίου, ΗΜΕΡΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.

ΒΟΛΟΣ: Ολοι στην απεργια! Ολοι στην ανεξαρτητη εργατικη ταξικη συγκεντρωση στην πλ Ελευθεριας στις   10πμ!


Η κήρυξη από τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές άλλης μιας 24ωρης εκτονωτικής απεργιακής τουφεκιάς την Τρίτη 16 Ιουλίου,δείχνει έμπρακτα ότι επί της ουσίας δεν θέλουνε να έρθουνε σε ρήξη με την κυβέρνηση, την τρόϊκα και τα μνημόνια αλλά να εξασφαλίσουνε τις θέσεις τους πλάϊ στα λαμόγια του εγχώριου και διεθνούς ιδιωτικού κεφαλαίου.


Την ίδια στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα απολύονται εργαζόμενοι κατά εκατοντάδες και η συντριπτική πλειοψηφία όσων εργάζονται ακόμη βρίσκεται κάτω από συνεχείς εργοδοτικούς εκβιασμούς η ΓΣΕΕ προκηρύσσει 24ωρη απεργία.

Την περίοδο που με μια νέα σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης, κατά εντολή της τρόϊκας, ξεκινούν ακόμη μαζικότερες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και πολλοί υπάλληλοι βρίσκονται ήδη υπό καθεστώς τρομοκράτησης η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει 24ωρη τουφεκιά στον αέρα.

Μόνη λύση είναι η αποδέσμευση της εργατικής τάξης από τους γραφειοκράτες των ΓΣΣΕ/ΑΔΕΔΥ και των εργατικών κέντρων που έχουνε ήδη μετατραπεί σε εργοδότες μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ καταβαραθρώνοντας ακόμη κι αυτά εργασιακά δικαιώματα για τα οποία υποτίθεται πως παλεύουνε.

Η πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, συνεχίζει να παλεύει πάνω στο ζήτημα της διαρκούς ταξικής πάλης με ενιαίο μέτωπο εργαζομένων και βλέπει την απεργία της Τρίτης μέσα από την απόλυτη ανάγκη να μετατραπεί σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.
Έτσι μόνο θα ανατραπεί η κυβέρνηση και θα εφαρμοστεί ένα μεταβατικό πρόγραμμα με απώτερο σκοπό την εργατική εξουσία ως μόνη διέξοδο στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα μνημόνια των αυτοκτονιών και της συνεχούς εξαθλίωσης του λαού.


Καλούμε σε ταξικό αγώνα και εξέγερση ενάντια στο αστικό κράτος, την εργοδοσία και την συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Όλοι και όλες στην Πλ. Ελευθερίας, Τρίτη 16 Ιουλίου, στις 10 το πρωί



11.7.13

ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΙΟΥΛΗ


Συνάδελφοι/ες και συναγωνιστές/ριες
Ζούμε τις πιο βάρβαρες εκδηλώσεις της κρίσης του καπιταλισμού πάνω στις πλάτες μας, με διαρκείς απολύσεις, ξεπούλημα του δημόσιου τομέα, κατάρρευση του συστήματος υγείας, διάλυση της παιδείας, με επίσημη ανεργία στο 27% και τη χρυσή αυγή να αναλαμβάνει την προστασία του συστήματος.
Και εμείς τι κάνουμε; όσοι απομένουμε ακόμα ζωντανοί, θα περιμένουμε να συναντήσουμε τους πεθαμένους στην πορεία που μας οδηγεί στον καιάδα;
Την Τρίτη 16 Ιούλη, ημέρα πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, μας παρουσιάζεται μία τελευταία μοναδική ευκαιρία, πριν την τελική μας σφαγή. Να παραμερίσουμε όλους αυτούς που καταδυναστεύουν τις ζωές μας και να απαιτήσουμε την επανάκτηση των όρων ύπαρξής μας!
Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ
Να πορευτούμε όλοι μαζί, σαν σωματείο ΟΤΑ, με όλες τις παρατάξεις και τον κόσμο μας, σε ενιαίο μπλοκ, σε μία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην Πλατεία Ελευθερίας.
Μαζί με όλα τα μαχόμενα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων, τις συλλογικότητες και τα κινήματα.
Να εκφέρουμε το δικό μας ταξικό λόγο, παραμερίζοντας τους κάθε λογής εργατοπατέρες, που μόνο τους μέλημα είναι, στη χύτρα που πάει να εκραγεί, να ρυθμίζουν τη βαλβίδα ασφαλείας του συστήματος, με 24ωρες απεργίες ντουφεκιές.
Να μιλήσουμε και να καλέσουμε εμείς, με κεντρικό σύνθημα:

ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΑΞΙΚΗ
ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΑΖΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ

Κίνηση Μετωπικής Ανατροπής ΟΤΑ ΚΙΝΗ.Μ.Α. ΟΤΑ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ.

ΕΧΘΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-7 ΣΤΙΣ 9μμ. ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ. ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ, ΚΩΝ/ΝΟ ΜΠΕΛΛΟ ΚΙΘΑΡΑ, ΣΤΕΦΑΝΟ - ΜΑΡΙΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΦΩΤΗ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.








8.7.13

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΪΝΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 , ΩΡΑ 20.30


 Από τις 15 Ιουνίου 2013 λειτουργεί η μεγάλη Αναδρομική Έκθεση του Γιάννη Χαΐνη , που οργάνωσε το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου. Η παρουσία πλήθους φιλότεχνου κοινού , και εκτός Μαγνησίας , οι αναφορές των τοπικών και των πανελλήνιας κυκλοφορίας μέσων επικοινωνίας , συνηγορούν ότι έχουμε να κάνουμε με το μεγαλύτερο , ίσως , εικαστικό γεγονός της περιοχής μας στην χρονιά που διανύουμε.


Το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, μερίμνησε ώστε η αναδρομική έκθεση του Γιάννη Χαΐνη , που παρουσιάζεται για πρώτη φορά εκτός Αθηνών, να συνοδεύεται από έναν εξαιρετικό κατάλογο με το σύνολο του έργου του καλλιτέχνη.

Για την υποστήριξη της Έκθεσης διοργανώνονται διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις , που είναι έμπνευση του Εικαστικού Αλέξανδρου Ψυχούλη , της Βάσιας Καρκαγιάννη Καραμπελιά, ιστορικού τέχνης – τεχνοκριτικού και της Χρύσας Δρανδάκη, Ιστορικού-Κοινωνιολόγου της Τέχνης.

Στην πολύπλευρη δράση, διάρκειας μισού αιώνα και πλέον, του καλλιτέχνη Γιάννη Χαΐνη είναι αφιερωμένη η παράλληλη εκδήλωση της επόμενης Τρίτης 9 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου, στις 8.30 το βράδυ.

«Η συμβολή του Γιάννη Χαΐνη στην πνευματική ζωή του τόπου έχει τρεις όψεις: το καλλιτεχνικό έργο, τη θεωρητική προσέγγιση της εικαστικής δημιουργίας και την κοινωνική δράση….» αναφέρει στον εξαίρετο κατάλογο της έκθεσης η Μαρία Πούλου.

6.7.13

ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ



Την Δευτέρα 8 Ιουλίου και ώρα 8 το απόγευμα στο προαύλιο της ΕΡΑ, στον Άγιο Κωνσταντίνο, η Κίνηση των Κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το νερό, πρόκειται να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό της πόλης, τις προτάσεις της για την ‘’ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ’’
 όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα στις αλλεπάλληλες λαϊκές συνελεύσεις των κατοίκων στα χωριά και την πόλη και στιςανοιχτές συνεδριάσεις του συντονιστικού της οργάνου, και τις οποίες προτάσεις ηΚίνηση πρόκειται να καταθέσει στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου την Τετάρτη 10 Ιουλίου το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλου.

Καλεί λοιπόν τους συλλόγους και φορείς της πόλης αλλά και τους απλούς πολίτες να ενημερωθούν απ’ ευθείας για τις δραστηριότητες και προτάσεις της Κίνησης Κατοίκων για το νερό και να εκφράσουν την άποψη τους για το φλέγον αυτό θέμα.




5.7.13

Αλληλεγγύη στον Κώστα Σακκά! ( Φωτογραφίες απο την Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία - Παρασκευή 5 Ιούλη) Βόλος

     Βόλος - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ  !









Αλληλεγγύη στον Κώστα Σακκά!


Σήμερα συμπληρώνεται ένας μήνας από την ημέρα που ο αναρχικός σύντροφος Κώστας Σακκάς άρχισε απεργία πείνας, τον μοναδικό αξιοπρεπή τρόπο αντίδρασης στο δικαστικό αυταρχισμό και στην ανεξέλεγκτη κρατική καταστολή εναντίον του. Με εξόφθαλμα προκλητική περιφρόνηση κάθε πλαισίου αστικής και συνταγματικής νομιμότητας, ο Κ. Σακκάς είναι ο μόνος κρατούμενος στην Ελλάδα που βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και δυόμισι χρόνια χωρίς να έχει δικαστεί.


Παράλληλα το Συμβούλιο Εφετών, κατά παράβαση όλου του ισχύοντος δικονομικού πλαισίου, αποφάσισε την παράταση της προφυλάκισής του για 6 ακόμα μήνες, απόφαση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Από τις 17/6/2013 νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο της Νίκαιας Αττικής, σε κατάσταση που, από μέρα σε μέρα, αποβαίνει όλο και πιο κρίσιμη για την υγεία του αλλά και την ίδια του τη ζωή, όπως εγγράφως γνωματεύουν οι θεράποντες γιατροί του.  

Αποδεικνύεται για μια φορά ακόμη ότι, όσο οι κοινωνικοί και πολιτικοί συσχετισμοί τους το επιτρέπουν, αποφάσεις των δικαστών όχι μόνο δεν είναι, αλλά ούτε καν επιχειρούν να εμφανίζονται ως νόμιμες. Αντίθετα, είναι επιδεικτικά και εκδικητικά σκόπιμες, επιβεβαιώνοντας ότι η δικαστική εξουσία αποτελεί εργαλείο της κυρίαρχης πολιτικής, μέσο φρονηματικής δίωξης, τρόπο εκφοβισμού και χειραγώγησης της κοινωνικής οργής που καθημερινά μεγαλώνει.

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (κίνηση Βόλου) εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον Κώστα Σακκά, καταγγέλλει την μεθόδευση σε βάρος του, ζητά την άμεση αποφυλάκισή του, συμμετέχει και καλεί και από τη μεριά του σε συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνεται την Παρασκευή 5/7/2013, στις 7μμ, στην πλ. Αγ. Νικολάου στο Βόλο.

4.7.13

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Παρασκευή, 5 Ιούλη, 7μμ πλ. Αγίου Νικολάου, Βόλος

                                           ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ !


Ο Κώστας Σακκάς συνελήφθη στις 4 Δεκέμβρη 2010 και προφυλακίστηκε με κατηγορίες τη συμμετοχή σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση και διακεκριμένη οπλοκατοχή, κατηγορίες τις οποίες αρνείται. Μετά από 4 μήνες, στις 12 Απριλίου του 2011, τον κατηγορούν και πάλι χωρίς στοιχεία, ότι αυτή η άγνωστη οργάνωση δεν είναι πλέον άγνωστη: είναι η «Συνωμοσία των Πυρήνων της φωτιάς». Χωρίς κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο τον προφυλακίζουν ξανά.

Ο Κώστας Σακκάς μένει φυλακισμένος σχεδόν ενάμισυ χρόνο. Λίγο πριν το 18μηνο, στις 6 Απριλίου του 2012, προφυλακίζεται ξανά με την κατηγορία ότι διέπραξε 160 εμπρηστικές και βομβιστικές ενέργειες – κατηγορία που δεν αποδεικνύεται από πουθενά.

2,5 χρόνια μετά ο Κώστας Σακκάς βρίσκεται προφυλακισμένος χωρίς δίκη. Aν ήταν δολοφόνος κατά συρροή, βιαστής ή διαπλεκόμενο λαμόγιο των δημοσίων ταμείων ή του παραδικαστικού θα ήταν ελεύθερος μετά τη συμπλήρωση της 18μηνης προφυλάκισης, μέχρι να γίνει η δίκη. Όμως, ο Kώστας Σακκάς είναι αναρχικός και για το κράτος και τις διωκτικές αρχές είναι επικίνδυνος. Έτσι, τον κρατάνε προφυλακισμένο για 2,5 χρόνια κατά παράβαση των δικών τους δικονομικών κανόνων. Tο κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για μια ακόμη φορά δείχνει την ταξική αναλγησία του. Με παράνομες μεθόδους κρατά προφυλακισμένο τον Kώστα Σακκά. Ποδοπατάνε τους δικούς τους δικονομικούς κανόνες, προετοιμάζοντας το νομικό δεδικασμένο για να το στρέψουν ενάντια σε κάθε εργάτη απεργό και κοινωνικό αγωνιστή.
O Κώστας Σακκάς στις 4 Ιουνίου 2013 ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας την άμεση αποφυλάκισή του.