29.6.13

Όποιος δεν μιλάει για τον καπιταλισμό δεν μπορεί να μιλάει για το φασισμό




Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει το «πολιτικό σπονσονάρισμα» του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Βόλου, που επιχειρεί με ανακοίνωσή της η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.
Οι μνημονιακοί ληστές με το απύθμενο θράσος που τους διακρίνει, ξεχνούν ότι είναι απόλυτα υπεύθυνοι για τη μαζική φτώχια κι εξαθλίωση, τις συναινετικές διακυβερνήσεις με το ακροδεξιό ΛΑ.ΟΣ του Καρατζαφέρη, τη στήριξη που παρέχουν στο δεξιό κυβερνητικό σχήμα με τα λουλούδια τύπου Γεωργιάδη, τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών και τις υγειονομικές βόμβες των μεταναστών αλά Λοβέρδου και τα προγράμματα «φιλοξενίας» του Δένδια.

23.6.13

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.ΡΑ ΒΟΛΟΥ ΕΧΘΕΣ 23/6/13


Παραμύθια και μύθοι " ενάντια στη βία και στη φίμωση " για μικρούς και μεγάλους, με τον Στέλιο Πελασγό και τη Δομνίκη Μαυρίδου στο κανονάκι,πραγματοποιήθηκε
εχθες το βραδυ,στις 21.30, στον προαύλιο χώρο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Βόλου.
Ολοι μικροί και μεγάλοι διασκεδάσαμε προβληματιστήκαμε και σίγουρα φύγαμε σοφότεροι !!!









20.6.13

ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ: Ανοικτή Συνέλευση, 20/6, 8.30μμ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ καλούν τους πολίτες κι εκπροσώπους φορέων της πόλης μας σε ανοιχτή συνέλευση – συζήτηση στο προαύλιο του Ραδιοφωνικού Σταθμού, σήμερα  Πέμπτη 20/06) στις 20.30 το βράδυ, με θέμα: προτάσεις για σειρά θεματικών εκπομπών, διοργάνωση εκδηλώσεων και προγραμματισμός ενεργειών προς την κατεύθυνση περαιτέρω ανοίγματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στην τοπική κοινωνία.


Γιατί η Ελληνική Ραδιοφωνία είναι και δικό Σας κτήμα! Κι εμείς δικοί Σας “υπηρέτες”.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ

19.6.13

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Η Λαϊκή Συνέλευσης του Αγ. Νεκταρίου, που στις 17/6 συνεδρίασε εκτάκτως στο χώρο της ΕΡΑ Βόλου, αποφάσισε να διοργανώσει την Πέμπτη 20 Ιούνη, 7μμ, μοτοπορεία με χώρο εκκίνησης της ΕΡΑ Βόλου και διέλευση από τις κεντρικές οδούς της πόλης, καλώντας τους εργαζόμενους και τους άνεργους να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤενάντια στο λουκέτο της ραδιοτηλεόρασης αλλά και το κρατικό αυταρχισμό που συνοψίζεται στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ή στο "αποφασίζομεν και διατάσσομεν".





Η συνέλευση αποφάσισε και άλλες δράσεις που ανακοινωθούν σύντομα.



                                           ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
                                             ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ Ρ/Σ ΒΟΛΟΥ ΑΦΙΣΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΕΡΑ-ΒΟΛΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ Ρ/Σ ΒΟΛΟΥ
ΑΦΙΣΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΕΡΑ-ΒΟΛΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Άλκης Μαρούγκας - Εκτυπώσεις Φιλομήλα

Είμαστε με τον αγώνα της ΕΡΤ, για να δώσουμε απάντηση στον καταιγισμό απολύσεων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Είμαστε με τον αγώνα της ΕΡΤ, για τον αποφασιστικό ρόλο των ίδιων των εργαζομένων στα μέσα, κόντρα στα κυβερνητικά δελτία και τη φίμωση των εργαζομένων, των αγωνιών τους και των αγώνων τους.
Είμαστε με τον αγώνα της ΕΡΤ, γιατί πιστεύουμε ότι ο αγώνας της ΕΡΤ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κέντρο αγώνα για όλους τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για την οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, κόντρα στην κυβέρνηση, την τρόικα και τα μνημόνια, κόντρα στον αστικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

http://denplirono-anatropi.blogspot.gr/

Ε.ΡΑ Βόλου ( κάθε βράδυ εκεί )




17.6.13

Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου Δευτέρα 17-6-2013 έξω από την ΕΡΑ Βόλου



Η συνέλευσή μας της Δευτέρας θα γίνει έξω από το Ραδιοφωνικό Σταθμό Βόλου (Άγ. Κωνσταντίνο), ώρα 7.00 το απόγευμα, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους της Δημόσιας Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.
Είμαστε με τον αγώνα της ΕΡΤ, για να δώσουμε απάντηση στον καταιγισμό απολύσεων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Είμαστε με τον αγώνα της ΕΡΤ, για τον αποφασιστικό ρόλο των ίδιων των εργαζομένων στα μέσα,  κόντρα στα κυβερνητικά δελτία και τη φίμωση των εργαζομένων, των αγωνιών τους και των αγώνων τους.
Είμαστε με τον αγώνα της ΕΡΤ, γιατί πιστεύουμε ότι ο αγώνας της ΕΡΤ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κέντρο αγώνα για όλους τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για την οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, κόντρα στην κυβέρνηση, την τρόικα και τα μνημόνια, κόντρα στον αστικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Αγωνιζόμαστε για να χτίσουμε την άλλη όχθη της κρίσης, που δεν μπορεί παρά να είναι, μία άλλη ζωή, σε ένα κόσμο ριζικά αλλαγμένο, επιτέλους ανθρώπινο, χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, εξευτελισμό ανθρώπου από άνθρωπο.
Στη μίζερη, φτωχή, ψεύτικη ζωή, που θέλουν να μας επιβάλουν, τώρα να απαντήσουμε παίρνοντας τη ζωή μας στα χεριά μας.

Ε.Ρ.Α ΒΟΛΟΥ Κάθε βραδυ μάς ταξίδευει με πολιτισμό

16/6/2013







16.6.13

15.6.13

ΜΜΕ: Συνεχίζεται η απεργία στον Τύπο παρά τις δικαστικές αποφάσεις


Αδέσμευτη Γνώμη: Η εφημερίδα των απεργών δημοσιογράφων από το Σάββατο

Αδέσμευτη Γνώμη: Η εφημερίδα των απεργών δημοσιογράφων από το Σάββατο το βράδυ σε κυκλοφορία, δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και στο αίτημα της κοινωνίας για ανεξάρτητη ενημέρωση. Δεν αγοράζουμε τα απεργοσπαστικά φύλλα, στηρίζουμε το απεργιακό φύλλο.

                             

Ανακοίνωση του Διασωματειακού του Τύπου.

7o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου Προφεστιβαλική εκδήλωση την Κυριακή 16 Ιούνη


Ενσωματωμένη εικόνα 1

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με συζήτηση που θα την ανοίξει ο Λάζαρος Τόσκας, μέλος της επιτροπής κατοίκων Χαλκιδικής. Στη συζήτηση θα παραβρεθούν και άλλα μέλη των επιτροπών αγώνα της Βόρειας Ελλάδας που αντιστέκονται στη λειτουργία των ορυχείων χρυσού.

Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Θησαυρός της Κασσάνδρας» του Γιώργου Αυγερόπουλου, με θέμα τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση μεταλλείων χρυσού στο δάσος των Σκουριών στη Β.Α. Χαλκιδική και τις σχετικές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Η ταινία, που προβλήθηκε στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάρτιο σπάζοντας την σιωπή που επικρατούσε μέχρι εκείνη την στιγμή γύρω από το θέμα, δεν αποτελεί μόνο ένα περιβαλλοντικό θρίλερ, αλλά δείχνει και τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού κράτους πριν και κατά την διάρκεια της κρίσης.

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ-ΒΟΛΟΣ

14.6.13

Κάλεσμα σε ανοικτή σύσκεψη εργαζομένων και συνδικαλιστών των φορέων του δημοσίου που μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβερνητικής επίθεσης για την οργάνωση του αγώνα απέναντι στις απολύσεις και τα λουκέτα Σάββατο 15/6, στις 6:00 μ.μ στην είσοδο του κτιρίου της ΕΡΤ


Με ένα κυβερνητικό διάταγμα, Τετάρτη πρωί η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ. Η δρομολόγηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που δίνει στους αρμόδιους υπουργούς τη δυνατότητα να κλείνουν φορείς και οργανισμούς της εποπτείας τους, βρήκε άμεση εφαρμογή με τη απόφαση Κεδίκογλου να κλείσει σε μια μέρα η ΕΡΤ απολύοντας 2.600 εργαζόμενους.
Είναι μια κίνηση στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του κράτους, είναι συνέχεια των ιδιωτικοποιήσεων (ακόμα και στο νερό), των συγχωνεύσεων σχολείων και νοσοκομείων, των περικοπών σε κάθε κοινωνική δαπάνη που άμεσα ή έμμεσα αφορά τον εργαζόμενο κόσμο, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων. Η μάχη με το χθες που ο Σαμαράς διαλαλεί, γίνεται από τη πλευρά τους για ένα αύριο αποψιλωμένο ακόμα και από στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές που το κράτος το προηγούμενο διάστημα παρείχε.

12.6.13

ΒΟΛΟΣ: Πορεία διαμαρτυρίας από τον Θόλο (Κτίριο Παπαστράτου, παραλία Βόλου) προς τον σταθμό ΕΡΑ






ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ Κινητοποιούμαστε άμεσα υπέρ της ΕΡΤ. Πορεία διαμαρτυρίας από τον Θόλο (Κτίριο Παπαστράτου, παραλία Βόλου) προς τον σταθμό ΕΡΑ στο πάρκο Αγ.Κων/νου, την Τετάρτη 12 Ιούνη και ώρα 19:30.

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΣΗΜΕΡΑ!!!!

Δραματικές εξελίξεις στην ΕΡΤ – Κλείνει στις 12 το βράδυ

Με απόφαση της κυβέρνησης και δηλώσεις του υπουργού Σ. Κεδίκογλου – Αντιδράσεις από όλα τα κόμματα – Στην Αγία Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση – Πολίτες έξω από το Ραδιομέγαρο – Απεργία σήμερα στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14:32 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: πριν 18′



Δραματικές οι εξελίξεις στην ΕΡΤ καθώς ανακοινώθηκε το κλείσιμο του Οργανισμού σήμερα Τρίτη τα μεσάνυχτα. Οι Ενώσεις του Τύπου, αντιδρώντας άμεσα, ανακοίνωσαν την απόφασή τους για απεργία στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα για σήμερα Τρίτη από τις επτά το απόγευμα έως της μία μετά τα μεσάνυχτα.

Η ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ μεταδόθηκε στο δελτίο των 18:00 από τον υπουργό Σ. Κεδίκογλου έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε θύλακα αδιαφάνειας την ΕΡΤ και σκανδαλώδη τον τρόπο λειτουργίας της, ενώ ανήγγειλε ότι σύντομα θα λειτουργήσει νέος φορέας ραδιοτηλεόρασης, που θα είναι δημόσιος αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικός.

Είπε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν και ότι όσοι επιθυμούν θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση πρόσληψης στον νέο φορέα.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι οι μεταδόσεις θα σταματήσουν με το τέλος του αποψινού προγράμματος σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα.

Οργή αλλά και δάκρυα ήταν οι αντιδράσεις των εργαζόμενων στη δημόσια τηλεόραση αμέσως μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν ως χαρακτηριστική διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας δεδομένου ότι για όλα αυτά τα οποία καταλόγισε την ΕΡΤ ο κ. Κεδίκογλου ευθύνονται ο ίδιος και οι πολιτικοί.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ διαβεβαιώνουν «ότι η ροή του προγράμματος στην τηλεόραση καθώς και σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς θα παραμένουν ανοιχτά και έχουν διασφαλίσει την προστασία των πομπών ώστε η ΕΡΤ, παρά τις κυβερνητικές επιθυμίες, να παραμείνει ανοιχτή».

8.6.13

7ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΟΛΟΥ


\


Ως «πρόγευση» του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Βόλου που φέτος θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή 29 και 30 Ιούνη στην παραλία του Βόλου, την Δευτέρα 10 Ιούνη, στις 7μμ, στην πλατεία Δημαρχείου της Νέας Ιωνίας, διοργανώνεται η 1ηπροφεστιβαλική εκδήλωση. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Συνέλευση του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Βόλου και η Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με συζήτηση με θέμα «Κρίση και κινήματα αλληλεγγύης». Τη συζήτηση θα ανοίξουν ο Θανάσης Μελισσουργός και Γιάννης Χατζηγιάννης, μέλη του Στεκιού «Αλληλεγγύη για Όλους» και της Λαϊκής Συνέλευσης Αγ. Νεκταρίου αντίστοιχα. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Παναγιώτης Σκούφογλου, μέλος της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας.
Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει μουσική συναυλία με τον Ιορδάνη Σιδηρόπουλο.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει χαριστικό παζάρι.


http://denplirono-anatropi.blogspot.gr/

4.6.13

“Ανηπιθύμητη” απο το ευρωκοινοβούλιο η έκθεση της ΕΦΕ “Η είδηση υπο διωγμό !/Συνέντευξη του Μάριου Λώλου .



Αρνήθηκε το Ευρωκοινοβούλιο την προβολή της έκθεσης “Η είδηση υπο διωγμό” της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας. Όπως καταγγέλλει η ΕΦΕ με ανακοινωσή της
“Την ώρα που η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας πακετάριζε την έκθεσή της «η είδηση υπό διωγμό», προκειμένου να μεταφερθεί στο Ευρωκοινοβούλιο και να παρουσιαστεί τη Δευτέρα 03 Ιουνίου, της ανακοινώθηκε πως η έκθεση δεν μπορεί να εκτεθεί ως έχει.Με πρόσχημα διαδικαστικά κωλύματα, κάποιοι γραφειοκράτες σταμάτησαν την παρουσίαση της έκθεσης στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια της, όταν, μάλιστα αυτή προετοιμαζόταν για πάνω από 6 μήνες, ανταποκρινόμενη στην κάλεσμα της ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά.”

“Μήπως κάποιους σόκαραν τα όσα εικονίζουν οι φωτογραφίες της έκθεσης; ” διερωτάται η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και απαντά πως “εάν οι φωτογραφίες μας σοκάρουν κάποιους γραφειοκράτες και δεν επιθυμούν να τις δουν αναρτημένες στους κεντρικούς τοίχους του «ελεύθερου και ανοιχτού» Ευρωκοινοβουλίου που στηρίζει κατά τα άλλα όλα την ελευθερία του Τύπου, δηλώνουμε πως όσα αποτυπώνονται στην έκθεση αυτή, είναι ένα μικρό μόνο κομμάτι της καθημερινότητάς μας που βιώνουμε στην Ελλάδα εδώ και καιρό.” για να συνεχίσει ότι ”Αρνούμενοι την προβολή της έκθεσης στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, λίγες ώρες μάλιστα πριν τα εγκαίνιά της, απλά εθελοτυφλούν σε μια πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Τύπο, καταδεικνύοντας με τον πιο προφανή τρόπο πως δεν έχουν σκοπό να κάνουν τίποτα στην πράξη για την επίθεση στην ελευθερία του Τύπου, παρά μόνο να αρκεστούν σε απλές ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα τους που σκοπό έχουν ίσως να απαλύνουν τις συνειδήσεις τους στους κλειστούς και καθαρούς χώρους που κινούνται.”

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καλεί επιλέον όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις του κόσμου καθώς και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων να “στηρίξει τον αγώνα της ΕΦΕ σε αυτή την επίθεση που δέχεται η προσπάθεια μας για την «ελεύθερη παρουσίαση της είδησης», από κάποιους γραφειοκράτες του Ευρωκοινοβουλίου σήμερα.”

“Σε πείσμα όλων αυτών, απαντούμε πως η έκθεση θα παρουσιαστεί και θα προβληθεί στο Ευρωκοινοβούλιο στο πλαίσιο ημερίδας στα τέλη του Ιουνίου. Κι εκεί θα είμαστε όλοι μαζί για να ενώσουμε τις φωνές μας και να ακουστεί η κραυγή αγωνίας μας μέχρι τους τοίχους που δεν μας επιτρέψατε να εκθέσουμε τα χαστούκια που τρώμε καθημερινά προσπαθώντας να ενημερώσουμε τους πολίτες, και να καταγράψουμε την ιστορία του τόπου μας.” καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Μάριος Λώλος: Τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας
Posted: June 2, 2013 / in: Συνεντευξη /


Φωτογραφία-Η είδηση υπό διωγμό-Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας [VIDEO ΕΔΩ]


3.6.13

Αλληλεγγύη στους Tούρκους εξεγερμένους. Πάρτε μέρος στη διαδήλωση αλληλεγγύης στους Tούρκους εξεγερμένους, Τρίτη, 4 Iουνίου, στις 7.00μμ, στην πρεσβεία πλ. Ελευθερίας/ Βόλος.


Πίσω από επιμέρους αφορμές και ιδιομορφίες, ένα βαθύτερο νήμα συνδέει την εξέγερση των εργαζομένων και καταπιεσμένων σε πλανητική κλίμακα. Στην Aθήνα ήταν η δολοφονία του 15χρονου μαθητή Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικούς, στην Tυνησία η προσβολή από γυναίκα αστυνομικό στον απόφοιτο πληροφορικής μικροπωλητή Moχάμεντ Mπουαζίζι, στη Σουηδία η δολοφονία εν ψυχρώ ενός 69 χρονου κατοίκου στο προάστιο γκέτο του Xάσμπι.



Στην Tουρκία η αφορμή ήταν οι κινητοποιήσεις για τη διάσωση των δένδρων του Πάρκου Γκεζί στην πλατεία Tαξίμ, από τη μανία της οικοδόμησης παντού γιγάντιων εμπορικών κέντρων…

Πίσω απ’ όλα αυτά είναι η αβίωτη ζωή μέσα σε ένα κοινωνικό σύστημα που στερεί κάθε ζωή: η μαζική ανεργία, η έλλειψη μέλλοντος της νεολαίας, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η αστυνομική καταπίεση. Eίναι η στέρηση ζωής μέσα στον καπιταλισμό της κρίσης και ιστορικής παρακμής. Bυθισμένος στη βαθύτερη κρίση της ιστορίας του, ο παγκόσμιος καπιταλισμός παράγει, μαζί με τις συνθήκες μαζικής ανεργίας, φτώχειας και αποκλεισμού, κρατικής και παρακρατικής-φασιστικής βαρβαρότητας και τους όρους της ανατροπής του, με τη μορφή της κοινωνικής επανάστασης από τον νεκροθάφτη του, την διεθνή εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.