31.1.13

Κατάληψη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ζαγοράς

Eπ΄αόριστον κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος
του Γυμνασίου- Λυκείου Ζαγοράς εαν δεν δοθεί
λύση στα αιτήματά τους προχωρούν οι μαθητές.

29.1.13

Θέσεις μάχης λαμβάνουν οι αγρότες και τα ΜΑΤ

Θέσεις «μάχης» λαμβάνουν οι αγρότες, με τα τρακτέρ τους να βρίσκονται παρατεταγμένα σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών, μέχρι να ολοκληρωθούν οι συναντήσεις των εκπροσώπων τους με τους πολιτικούς αρχηγούς στην Αθήνα.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένες συναντήσεις του συντονιστικού των αγροτών με τον Αλέξη Τσίπρα (σ.σ. στις 11.00 ξεκίνησε η σύσκεψη μρ τον Τσίπρα) και τον Ευάγγελο Βενιζέλο (σ.σ. 12.00 το μεσημέρι), ενώ χθες έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναγνώρισε ότι τα προβλήματά τους είναι υπαρκτά και πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει προσεκτικά το μέτωπο που άνοιξαν οι αγροτοσυνδικαλιστές, οι οποίοι απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, επιχειρώντας «μπλόκα» σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.


Ολοι στα δικαστηρια του Βόλου, την Τεταρτη 30/1 στις 10πμ. Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ!

27.1.13

Ενημέρωση από τις πορείες σε Λάρισα και Βόλο.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


                                                             
  ΛΑΡΙΣΑ: Στην χθεσινή(Σάββατο 26/1) πορεία της Λάρισας συμμετείχαν περίπου 100 διαδηλωτές του αντιεξουσιαστικου χώρου και του ΕΕΚ. Η διαδήλωση καλέστηκε λόγω των εισβολών των ΜΑΤ στους κατειλλημένους χώρους αυτοδιαχείρισης της Αθήνας αλλά συνδέθηκε και με τις τελευταίες εξελιξεις άγριας καταστολής της απεργίας στο ΜΕΤΡΟ και της φασιστικής επίθεσης της τοπικής χρυσής αυγής κατα Πακιστανών εργατών το βράδυ της Πέμπτης 24/1.
Χαρακτηριστικό της πορείας ηταν το πέρασμά της απο γειτονιές της πόλης και η θετική ανταπόκριση απο τον κόσμο. Ελαμψαν δια της απουσίας τους ολες οι υπολοιπες δυνάμεις της αριστεράς αποφέυγοντας στην ουσία την πολιτική σύνδεση των φασιστικων πογκρόμ με τα εργατικά πογκρόμ που η κοινή ρίζα τους βρίσκεται στο ίδιο το αστικό κράτος που καταρρέει.Ενα κράτος των καπιταλιστών που «χορηγει» σε ολες τις περιπτωσεις το ιδιο γενόσημο φάρμακο της καταστολης, εναλλάσσοντας την δραστική ουσία κατα περίπτωση: Μπάτσους στις απεργιες. Φασίστες στους μετανάστες.Σε εξαιρετικές περιπτώσες χορηγούνται και τα δυο μαζι για πιο άμεσα αποτελέσματα.

26.1.13

Εφετείο στη Λάρισα καταδίκασε σε - 7 - χρόνια φυλάκιση 3 πεινασμένους γιατί έφαγαν μια προβατίνα . .


Το παρακάτω αποτελεί μνημείο για την “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη και κάποιους δικαστές που δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται.

Δικαστήριο στη Λάρισα καταδίκαζε σε κάθειρξη 7 ετών τρεις Αλβανούς, οι οποίοι το 2007 έσφαξαν και έψησαν μια προβατίνα, επειδή πεινούσαν!

Μάλιστα, η υπόθεση της Λάρισας έλαβε διαστάσεις δικαστικού θρίλερ, καθώς αρχικά αθωώθηκαν, αφού ακόμα και ο ιδιοκτήτης του σφαγμένου ζώου δεν ζήτησε την ποινική τους τιμωρία.

Στη συνέχεια, ωστόσο, παρενέβη στην υπόθεση ο εισαγγελέας, με αποτέλεσμα η κλοπή και σφαγή ενός ζώου να γίνει… μέγα κακούργημα, με το αιτιολογικό ότι ήταν πολλοί οι πεινασμένοι που έκλεψαν την προβατίνα (!) και έτσι να φθάσουν οι τρεις Αλβανοί να δικάζονται σε κοτζάμ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο τους καταδίκασε χωρίς αναστολή!

Τα 7 κόλπα που κάνουν οι εργοδότες για να μην πληρώνουν ( φωτομηνύματα εντός )



Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον 
ιδιωτικό τομέα, βιώνουν τις συνέπειες από τις
εφτά «συνταγές» που ακολουθούν οι 
επιχειρήσεις προκειμένου να μειώσουν 
μισθούς. Στοιχεία που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή,
δείχνουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι 
περικοπές υπερβαίνουν ακόμη και το 50%…

1.Υπογράφουν επιχειρησιακές συμβάσεις

Κατά μέσο όρο, το «κόλπο» των επιχειρησιακών συμβάσεων έχει ρίξει τις αποδοχές κατά 21,72% όπως προκύπτει από στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας. Μέσα στο πρώτο 8μηνο του 2012, υπογράφηκαν συνολικά 631 επιχειρησιακές συμβάσεις οι όποιες άγγιξαν 178.058 εργαζόμενους, λέει, αλλά εκτιμούμε πως είναι 950. Αυτό γιατί από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχει μεσολαβήσει ένα «μαύρο» τετράμηνο για την αγορά εργασίας κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των επιχειρησιακών συμβάσεων θα έχει αυξηθεί όπως επίσης και ο αριθμός των εργαζομένων που θα έχουν υποστεί κουτσούρεμα των αποδοχών τους κατά τουλάχιστον 20%.

25.1.13

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ


Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες. Ο Αγώνας τους είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης!



Είναι αγώνας: 

-ενάντια στις μειώσεις μισθών, την λιτότητα και την φτώχια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

- για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις, που θέλουν να τις καταργήσουν αφήνοντας τους εργαζόμενους ολοκληρωτικά αδύναμους απέναντι στην εργοδοσία.

- για την υπεράσπιση φτηνών ποιοτικών συγκοινωνιών και συνολικά των δημόσιων αγαθών, που ξεπουλιούνται βάναυσα και εμπορευματοποιούνται.

- για την υπεράσπιση στο δικαίωμα στον αγώνα, ενάντια στον κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό, τα ίδια τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Η Κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό» προσπαθεί να στρέψει την πλειοψηφία των εργαζόμενων ενάντια στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών. Δείχνει για μια ακόμα φορά με την κήρυξη της απεργίας σε παράνομη ότι μια κυβέρνηση ολοκληρωτική απέναντι στον εχθρό λαό και τους αγώνες του. Τη πρακτική αυτή την ξέρουμε, την αναγνωρίζουμε και την απορρίπτουμε.

Απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης—EE-ΔΝΤ- επιχειρηματιών, που θέλουν μέσα από τα τερατώδη μνημόνια να φορτώσουν το βάρος της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους συντρίβοντας κάθε δικαίωμά τους πρέπει να αντιτάξουμε τον ενιαίο μαχητικό αγώνα όλων των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα (απειλές, δικαστικές αποφάσεις, ψέμματα και συκοφαντίες των ΜΜΕ) προσπαθούν να σπάσουν τον αγώνα. Αυτό τους καίει όχι η «ταλαιπωρία των επιβατών»

20.1.13

Μαζική και δυναμική η χθεσινή(19/1) πορεία αλληλεγγύης στους κατειλλημένους κοινωνικούς χώρους στο Βόλο.


Η διαδηλωση είχε καλεστεί από πλήθος πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων: την κατάληψη Ματσάγγου, την κατάληψη Τερμίτα, το Ταμείο αλληλεγγύης στους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές, το Ράδιο Παράσιτα, το ΕΕΚ, την ΟΕΝ, την Αντιφασιστικη κίνηση μαγνησίας, την Αντασύα. Στην πορεία συμμετείχαν με μπλογκ το ΕΕΚ, η Αντιφασιστικη κίνηση μαγνησίας, η Ανταρσύα και φυσικά οι Καταλήψεις Βόλου.

Το πλήθος ξεπερνούσε τους 700 διαδηλωτές, που φώναξαν συνθήματα υπερ των καταλήψεων, ενάντια στο αστικό κράτος, ενάντια στου πρεζέμπορες μπάτσους του και τους δολοφόνους φασίστες του.

1 μήνα μετά την πρώτη εισβολή των κρατικών σκυλιών στον κατειλλημένο χώρο της Βίλας Αμαλίας που ακολουθήθηκε από παρόμοιες εισβολές σε στέκια της ΑΣΟΕΕ, την κατάσχεση του ραδιοφωνικού εξοπλισμού του αυτοδιαχειριζόμενου 98FM, την εισβολή στην κατάληψη Σκαραμαγκα.

1 βδομάδα μετά την μεγαλειώδη πορεία στήριξης κι αλληλεγγύης των 10 χιλιάδων στην Αθήνα.

2 μέρες μετά την άγρια δολοφονία στα Πετράλωνα του 27χρονου Πακιστανού ταξικού αδερφού μας Σαχτζάτ Λουκμάν από τα καθάρματα των ναζί, που συγκαλύφθηκε πλήρως από τα δελτία των δανείων 98 εκατομμύριων ευρώ. Η επιχείρηση πάταξης του "παρεμπορίου" που ξεκίνησε το γκλοπ του μπάτσου στις 28/12 στην ΑΣΟΕΕ ολοκληρώθηκε απο το μαχαίρι του φασίστα στις 17/1 στα Πετράλωνα...

Το κείμενο που μοιράστηκε απο το ΕΕΚ: http://eekmag.blogspot.gr/2013/01/blog-post_10.html
Το κείμενο που μοιράστηκε από την ΟΕΝ: http://konservokouti-oen.blogspot.gr/2013/01/blog-post_19.html




ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Ο ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΣΑΧΤΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ




ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΕΕΚ



ΠΛΗΘΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ



ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΝΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ



ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΕΚ



ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΕΝ

17.1.13

Πορεία αλληλεγγύης σε καταλήψεις & κοινωνικούς χώρους






Οι κατασταλτικές επιθέσεις στους αυτοοργανωμένους χώρους, σχεδιασμένες από την πολιτική και δικαστική μαφία, εκτελεσμένες από τα κατακάθια της κοινωνίας, τους μπάτσους και καθαγιασμένες από τους μιντιακους παπαγάλους ενδυναμώνουν τις σχέσεις αλληλεγγύης μεταξύ μας.

ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...





ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ Τ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

πηγή : http://eekmag.blogspot.gr/2013/01/191-12.html

ΛΑΡΙΣΑ: Αναβλήθηκε για τις 5 Ιουνίου η δίκη των μελών της κίνησης "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"



Δεκάδες αγωνιστές βρέθηκαν χθες στα δικαστήρια της Λάρισας για κινητοποιήσεις πολιτών κατά των διοδίων. Οι κατηγορίες γίνονται με το φρονηματικό άρθρο τ184 του ΠΚ, που πικικοποιεί κάθε δημοκρατικό διακαίωμα, της διμαρτυρίας, της διαδήλωσης.Ζήτημα των διοδίων παραμένει ανοικτό για τους πολίτες που βλέπουν ότι οι μπάρες στους δρόμους ήταν οι αρχή για να βάλουν μετα οι κυβερνήσεις των χρεοκοπημένων φραγμούς και μπάρες στη ζωή ενός ολόκληρου λαού.

Η χθεσινή δίκη πήρε αναβολή για τις 5 Ιούνη 2013, καθώς μάρτυρες αστυνομικοί και επόπτες διοδίων δεν παρουσιάστηκαν.

Την Παρασκευή 18/1, θα γίνει η δεύτερη δίκη στα δικαστήρια της Λάρισας και οφείλουμε να είμαστε εκεί.

Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.

14.1.13

Ποιοι πρώην δήμαρχοι της Μαγνησίας ελέγχονται;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "ΕΘΝΟΥΣ"

Τέσσερις πρώην δήμαρχοι της Μαγνησίας ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για το Πόθεν Έσχες, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα. Ελέγχονται σύμφωνα με πληροφορίες του «ΕΘΝΟΥΣ» οι πρ. δήμαρχοι: Παν. Βλάικος Αλοννήσου, Στ. Περίσσης της Σκοπέλου, Βας. Κοντορίζος Πορταριάς, Ιωαν. Γκουντέλιας πρώην αντιδ. Πορταριάς και ο Αλ. Βούλγαρης πρ. Δήμαρχος Βόλου.

Νέος αποκλεισμός του Δημαρχείου Βόλου

Σε αποκλεισμό του δημαρχείου Βόλου θα προχωρήσουν και σήμερα οι εργαζόμενοι στα «Πεντάμηνα» διαμαρτυρόμενοι ότι παραμένουν απλήρωτοι για δυόμιση μήνες.

13.1.13

Sυζήτηση για την καταστολή και την κρατική τρομοκρατία


Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 στις 20.00  

Διοργάνωση: Καταληψίες


Ανοικτή "διαβούλευση" ενημέρωσης/συνέλευσης

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Δυναμική πορεία χθες στη Λάρισα έναντια στις διώξεις αγωνιστών του κινήματος κατά των διοδίων και αλληλεγγύης στις καταλήψεις που χτυπιούνται από το αστικό κράτος.



Η πορεία είχε καλεστεί εδώ και τουλάχιστον 10 μέρες από την "Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους διωκόμενους και υπεράσπισης πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων" της Λάρισας και από την "Ανοιχτή Συνέλευση Μαγνησίας" του Βόλου. Αιτία οι διώξεις αγωνιστών του κινήματος κατά των διοδίων, που κατηγορούνται για καταλήψεις διοδίων: http://denplirono-anatropi.blogspot.gr/2013/01/blog-post_5.html

Μετά την την δεύτερη εισβολή των ένστολων δολοφόνων στην κατάληψη της βίλας Αμαλίας και στην κατάληψη Σκαραμαγκά και την σύλληψη εκατοντάδων αγωνιστών, η πορεία συνδέθηκε με το ζήτημα της αμέριστης αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στους συλληφθέντες. http://eekmag.blogspot.gr/2013/01/blog-post_10.html

Στήθηκε μικροφωνική, διαβάστηκαν κείμενα πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Η πορεία ξεκίνησε από την Κεντρική Πλατεία Λάρισας και σε αυτήν συμμετείχαν με μπλοκ: πρωτοβουλία ενάντια στα διόδια, Ανοιχτή Συνέλευση Μαγνησίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΕΚ, Ταξική Πορεία καθώς και πλήθος αγωνιστών. Περίπου 1500 αγωνιστές διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Λάρισας σε μια δυναμική πορεία αλληλεγγύης με χαρακτηριστικά αντικρατικής και αντιφασιστικής πάλης, ενάντια στις φρονηματικές διώξεις αγωνιστών που επιχειρεί το αστικό κράτος και τα τσιράκια του.

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε στο Βόλο μικροφωνική αλληλεγγύης στις καταλήψεις.



Ακολουθούν φωτογραφίες της διαδήλωσης στη Λάρισα







































11.1.13

ΔΙΚΕΣ: Όλοι στο δρόμο του αγώνα για την ελευθερία!


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ και
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
09.01.2013
diodia3Ενόψει των δικών, στις 16 και 18 Ιανουαρίου 2013 στο μονομελές πλημμελειοδικείο Λάρισας, 20 πολιτών από τη Λάρισα & το Βόλο, μελών Πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια, που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δρόμων και τη ληστρική επιβολή διοδίων,
διοργανώνεται  την Παρασκευή 11/1, 6.30μμ, στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής (πλατεία Ταχυδρομείου)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ με θέμα

Οι δίκες του κινήματος κατά των διοδίων –
Οι πολιτικές ελευθερίες & τα δημοκρατικά δικαιώματα στο στόχαστρο
Συμμετέχουν:
Κ. Παπαδάκης, νομικός
Γ. Αρέστης, Συντονιστική Επιτροπή  κατά των διοδίων Β.Α. Αττικής
Γ. Χατζηγιάννης, ανοιχτή συνέλευση Μαγνησίας
Θα γίνουν παρεμβάσεις από έγκριτους συνταγματολόγους και καθηγητές συνταγματικού Δικαίου

Επίσης η  Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους διωκόμενους και η Ανοιχτή συνέλευση Μαγνησίας καλούν σε Πανθεσσαλική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους διωκόμενους  το Σάββατο 12/1 στις 12πμ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση, όλοι εμείς που βρεθήκαμε στους δρόμους του αγώνα ξεδιπλώνουμε τη δική μας αλυσίδα που λέγεται αλληλεγγύη. Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Δεν θα υποταχτούμε δε θα παραδοθούμε.
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ
Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων δεν τρομοκρατούνται,
δεν αναχαιτίζονται, δεν σταματούν.



http://ergatis.wordpress.com

Ο Σαμαράς επιβραβεύτηκε από τη ….Unilever !




Συνάντηση με τον παγκόσμιο πρόεδρο της «Unilever», Paul Polman και τον πρόεδρο
Ευρώπης της εταιρείας «Jan Zijderveld», είχε ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της πολυεθνικήςP. Polman απέδωσε εύσημα στη συγκυβέρνηση για τα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα και τις φιλομονοπωλιακές ρυθμίσεις που προώθησε και προωθεί, λέγοντας στον πρωθυπουργό «Συγχαρητήρια, βρίσκεστε στο σωστό δρόμο».
Διαβεβαιώσεις ότι η πολιτική ενίσχυσης του κεφαλαίου θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση έδωσε ο Αντ. Σαμαράς. Όπως ανέφερε «πράγματι είμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε δυσκολίες και εμπόδια. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αντιμετωπίζουμε καθημερινά προβλήματα, με στόχο να τα λύσουμε. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η ρευστότητα για να ξεκλειδώσει η οικονομία».

Ουσιαστικά η συγκυβέρνηση υπόσχεται ακόμα πιο φτηνή εργασία, κίνητρα, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και εγγυημένα κέρδη στους μονοπωλιακούς ομίλους, καλώντας τους να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Δεύτερη συνάντηση


Το Νοέμβρη είχε πραγματοποιηθεί και άλλη συνάντηση του πρωθυπουργού με στελέχη της πολυεθνικής εταιρείας, με αντικείμενο τη στήριξη του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας να ξεκινήσει στην Ελλάδα την παραγωγή ορισμένων από τα προϊόντα της.
Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε γνωστοποιηθεί, η «Unilever» μεταφέρει στην Ελλάδα την παραγωγή 110 κωδικών σχεδόν αποκλειστικά για την κάλυψη της εγχώριας ζήτησης. Πρόκειται για επιχειρηματική κίνηση με στόχο τη μείωση του κόστους και την αύξηση της κερδοφορίας της, σε μια περίοδο που οι γονατισμένοι από τα αντιδραστικά μέτρα εργαζόμενοι μπορούν να αποδειχθούν πρώτης τάξης αναλώσιμη δύναμη για την πολυεθνική.

Ποια είναι η «Unilever»

Έχοντας οδηγήσει σε οριστικό κλείσιμο εκατοντάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σχεδόν όλων των κλάδων της μεταποιητικής παραγωγής και έχοντας δημιουργήσει ένα μονοπωλιακό κολοσσό, που αποτελεί μονοπώλιο σε πολλούς κλάδους της βιομηχανίας ειδών πλατιάς κατανάλωσης, η «Unilever» αποτελεί συνομιλητή κάθε κυβέρνησης και της συγκυβέρνησης Σαμαρά, που διαχειρίζεται τις προοπτικές του συστήματος σε μια περίοδο βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης.
Τη «Unilever» τη βρίσκουμε πίσω από είδη, όπως ελαιόλαδα και προϊόντα ελιάς («Άλτις»), μαργαρίνες («Βιτάμ soft» και «Becel Pro-activ»), φυτικά έλαια («Sol» και «Φλώρα»), φυστικοβούτυρο («Calve»), παγωτά («Μagic», «Algita», «Carte D’ Or»), αφεψήματα και τσάι («Lipton»), κύβους, σάλτσες και σούπες («Knorr»), έτοιμα γεύματα ζυμαρικών («Knorr»), έτοιμα φαγητά («Food solutions»), Λανσιον Μητ («ZWAN»), κρύα ροφήματα φρούτων και λαχανικών («Κnorr Vie»), μαγιονέζες και σάλτσες («Hellmann’s»), κατεψυγμένα προϊόντα («Iglo»), άλλα προϊόντα τροφίμων («Pummaro», «Carte d’ Or», ζελέ, σαντιγί ή μπεσαμέλ).
Επίσης, προϊόντα οικιακού καθαρισμού (χλωρίνη «Klinex», «Cif»), απορρυπαντικά κ.ά. μαλακτικά ρούχων («Skip, Cajoline»), προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος «(Dove», «Lux»), προϊόντα στοματικής υγιεινής («Aim»), προϊόντα περιποίησης μαλλιών («Organics», «Ultrex», «Timotei»), αποσμητικά («Axe», «Rexona»), βαζελίνες, κολόνιες («Brut»), σαπούνια, κολόνιες.
Η πολυεθνική με τα περισσότερα από 44 δισ. ευρώ τζίρο το χρόνο, έχει εδραιώσει την κυριαρχία και την κερδοφορία της και στην ελληνική αγορά, μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις, έχοντας καταβροχθίσει εκατοντάδες μικρές μονάδες παραγωγής, κυρίως από τον κλάδο των τροφίμων και έχοντας οδηγήσει σε περιθωριοποίηση και αφανισμό άλλες τόσες.
Ξεκίνησε με την εξαγορά της «ΕΛΑΪΣ» και στην πορεία εξαγόρασε δεκάδες μικρότερες ή μεγαλύτερες μονάδες. Τα τελευταία χρόνια είναι από τα ισχυρότερα μονοπώλια σε μια σειρά κατηγοριών προϊόντων κατέχοντας στις μαργαρίνες το 90%, στα ελαιόλαδα το 38%, στις σούπες και ζωμούς το 69%, στο τσάι το 82%, στον πουρέ το 32%, στις οδοντόκρεμες το 26%, στη μαγιονέζα το 54%.

http://redflyplanet.blogspot.com/2013/01/unilever.html#more

Δεν υπάρχει πιό επαίσχυντη στάση για έναν εξουσιαστή από την επιβράβευσή του από ένα καπιταλΗστή. Η Unilever προκάλεσε το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και τη χρεωκοπία πολλών επαγγελματιών και αγροτών, όχι μόνο εδώ αλλά σε όλο τον κόσμο. Η συνάντηση σαν γεγονος δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει, καθώς η μνημονιακή χούντα που κυβερνάει είναι μια παρέα ανθρωπάκων που κατεβάζουν τα σώβρακα μπροστά σε κάθε αφεντικό. Ο πρόεδρος της εταιρείας ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει επίδειξη ισχύος και να εξασφαλίσει τα κέρδη της εταιρείας του. Οι “110″ κωδικοί δεν ειναι τίποτα άλλο από αυτά που θα πουληθούν πανάκριβα στους πεινασμένους του τοπου, αφού παραχθούν με μισθούς Κίνας.