28.12.13

Ενάντια σε Κεφάλαιο και απολύσεις, η ταξική μας αλληλεγγύη!

Με φόντο την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης οι μαζικές απολύσεις, τα ελαστικά ωράρια, η «μαύρη» εργασία, τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα ( πχ θάνατος εργάτη στη ΛΑΡΚΟ) συνθέτουν την εικόνα της κοινωνίας-κάτεργο που είναι χτισμένη στο αίμα της εργατικής τάξης με αυτουργούς Κράτος και Κεφάλαιο.
Σ’ αυτήν την εικόνα εντάσσονται και τα περιστατικά των απολύσεων στις κερδοφόρες κατά εκατομμύρια ευρώ εταιρείες «Γαλαξίας» και «HOL». Συγκεκριμένα, στα σούπερ μάρκετ « Γαλαξίας», γνωστά για τους μισθούς πείνας, ατελείωτα ωράρια και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, που επιβάλλονται από πλευρά εργοδοσίας, προστέθηκε μια σειρά από απολύσεις με πιο πρόσφατη την εκδίωξη με καθαρά ρατσιστικά κριτήρια εργαζόμενης σε εταιρεία προώθησης προϊόντων, η οποία οδήγησε στην απόλυση της. 


 
Παράλληλα, στη HOL, η εταιρεία απολύει 460 εργαζόμενους του τηλεφωνικού κέντρου της σ’ ένα ρεσιτάλ εργοδοτικής ασυδοσίας και με στόχο να προσλάβει πάλι τους εργαζόμενους σε ακόμη πιο δυσχερείς συνθήκες γι’ αυτούς, ενώ ακόμη πιο κερδοφόρες για την εταιρεία, με νέες ατομικές συμβάσεις. 

   

Όσο ο ταξικός πόλεμος που βιώνουμε εντείνεται καθίσταται σαφές και αναγκαίο: Η απάντηση της εργατικής τάξης να είναι ανάλογη της επίθεσης που δέχεται! Οργανώνουμε την ταξική μας πάλη, ενισχύουμε και αλλάζουμε τα σωματεία βάσης μετατρέποντας τα σε ουσιαστικό όπλο του κόσμου της εργασίας ενάντια στους εκμεταλλευτές της και με την αδιαπραγμάτευτη ταξική μας αλληλεγγύη προετοιμάζουμε τη Γενική Αντικαπιταλιστική Απεργία, για να τελειώνουμε με την κοινωνία-κάτεργο και το σύστημα εκμετάλλευσης.

- ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΕ ΓΑΛΑΞΙΑ, HOL

- ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ

- ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΒΑΣΗΣ

- ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ